Eroii SMURD Iași căzuți la datorie în Republica Moldova, decorați post-mortem de președintele Klaus Iohannis

0
113

Cei patru membri ai echipajului SMURD care se aflau la bordul elicopterului prăbușit în Republica Moldova au fost decorați post-mortem de președintele Klaus Iohannis.

 

Șeful statului „a semnat decretele de decorare post-mortem a medicului Dumea Mihaela, a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel, a comandorului Gavril Ilie Doru şi a căpitan-comandorului Şocae Constantin Voicu, căzuţi la datorie joi, în Republica Moldova”, informează un comunicat al Administrației prezidențiale.

”Astfel, pentru înaltul profesionalism, umanismul şi spiritul de sacrificiu dovedite în numeroase acţiuni de salvare a vieţilor omeneşti, la care au participat în cadrul Serviciului Medical de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) – Iaşi, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem: Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, medicului Dumea Mihaela; Crucea Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel; Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari comandorului Gavril Ilie Doru şi căpitan-comandorului Şocae Constantin Voicu”, precizează sursa citată.

 

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Sănătăţii, Vlad Vasile Voiculescu, respectiv a ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă.

 

Elicopterul SMURD cu cele patru persoane la bord a dispărut de pe radare joi, în timp ce se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Ulterior, autorităţile de la Chişinău au confirmat că elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragîş şi că toate cele patru persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments