EURO 2016: Germania se califică fără prea mari emoţii în optimi

0
160

Echipa naţională a Germaniei a învins, marţi, scor 1-0 (1-0), reprezentativa Irlandei de Nord, în ultimul meci din grupa B la Euro, disputat pe stadionul Parc des Princes, din Paris, iar formaţia antrenată de Joachim Low s-a calificat în optimile de finală de pe primul loc, cu şapte puncte.

 

Nemţii încep în forţă meciul şi, în minutul 8, Thomas Muller ratează incredibil, din 11 metri, după o pasă foarte bună venită de la Mesut Ozil.

 

În minutul 28, acelaşi Muller trimite cu capul în bară mingea centrată bine de Kimmich.

 

Inevitabilul se produce în minutul 32. Defensiva nord-irlandezilor cedează după încă o fază rapidă a nemţilor. Muller are inspiraţia de a întoarce mingea la Gomez, atacantul şutează, şi balonul e deviat în poarta lui McGovern.

 

După numai trei minute, Muller primeşte o pasă de la Gotze, şutează din centrul careului, cu latul, dar nimereşte bara pentru a doua oară în acest meci.

 

După pauză, nemţii forţează golul doi, dar Gotze ratează două ocazii mari. Mai întâi primeşte o pasă genială de la Ozil dar trage în McGovern, apoi reia pe lângă poartă din centrarea lui Hummels.

 

Se termină 1-0 şi Germania termină grupa pe primul loc.

 

CASETA TEHNICĂ

Irlanda de Nord: McGovern – Hughes, Cathcart, McAuley, J.Evans – C. Evans, Davis, Norwood – Ward (Magennis 70), Dallas, Washington (Lafferty 59). Antrenor: Michael O’Neill.

 

Germania: Neuer – Kimmich, Boateng (Howedes 76′), Hummels, Hector – Khedira (Schweinsteiger 69), Kroos; Muller, Ozil, Gotze (Schurrle 55) – Gomez. Antrenor: Joachim Low.

 

Arbitri: Clement Turpin, Frederic Cano, Nicolas Danos; adiţionali: Benoit Bastien, Fredy Fautrel (toţi din Franţa); rezervă: Slavko Vincic (Slovenia).

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments