Fost șef al Microsoft România, reținut de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscală

0
92

Procurorii DIICOT au făcut mai multe rețineri în ziua de miercuri, 8 iunie. Printre cei reținuți de către procurori se află și un fost șef al Microsoft România, el fiind acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit stiripesurse.ro.

 

Călin Tatomir, fost șef al Microsoft România a fost reținut de către procurori, fiind acuzat alături de mai multe persoane, de evaziune fiscală și spălare de bani. El a fost reținut cu propunerea de arestare preventivă.

 

Procurorii DIICOT îi acuză pe membrii grupului că au constituit o reţea de firme prin care să eludeze plata taxelor datorate statului, prejudiciul estimat fiind de peste 11 milioane de lei.

 

Tatomir, împreună cu încă 7 membri ai grupului vor fi duși în fața instanței, cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Pentru alți 3 membri, s-a dispus control judiciar.

 

Procurorii au făcut percheziţii la domiciliile celor 11, unde au ridicat documente şi sume de bani ( 60.320 euro, 1126 USD, 125.500 lei precum şi 22 de monede de valoare). Membrii reţelei sunt acuzaţi de consitituirea unui circuit de firme prin care au făcut evaziune fiscală (11 milioane de lei) şi spălare de bani (13 milioane de lei), conform RTV.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments