Învățătoarea din localitatea vasluiana Rotari, care a organizat petrecerea la școală de 1 Iunie în urma căreia 25 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, este anchetată disciplinar de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, la fel ca și directorul școlii coordonatoare din Puiești.
Reprezentanţii ISJ au precizat că organizarea unor astfel de evenimente nu este interzisa doar ca trebuie maximă atenţie la produsele alimentare.
Anchetat va fi și directorul școlii coordonatoare din Puieşti.
Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a declanșat o anchetă disciplinară ce o vizează pe învățătoarea de la Școala Rotari, cea care a organizat în unitatea de învățământ o petrecere de 1 Iunie.
În urma consumului de alimente, 25 de copii care au participat la eveniment au fost internați în spitalele din Vaslui și Bârlad cu toxiinfecție alimentară. Vizat de cercetări va fi și directorul școlii coordonatoare din Puiești, Constantin Gherghescu, pentru a se stabili dacă învățătoarea din Rotari a avut acordul organizării acelei mese festive în școală, inclusiv cu produse la grătar.
Un număr de 37 de persoane, printre care și cadre didactice, au participat la masa festivă organizată de 1 Iunie la Școala Rotari, unde au fost servite diverse produse, printre care pulpe de pui la grătar, șuncă presată, salam, roșii, prăjituri și suc. A doua zi după petrecere, 25 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, și învățătoarea acestora au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.
Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui au declanșat propriile anchete pentru a stabili care a fost sursa îmbolnăvirii în masă a elevilor.
(Sursa: radioiasi.ro)