ISJ Iași, precizări în legătură cu accidentul de la Perșani: „Inspectoratul nu a fost anunţat și nici nu a aprobat deplasarea”

0
97

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a venit, astăzi, cu precizări pentru a clarifica etapa în care ne aflăm acum cu privire la accidentul rutier în care a fost implicat grupul de la Palatul Copiilor din Iaşi.

 

„Cercetarea administrativă a demarat chiar în ziua de vineri – aspect pe care l-am comunicat public la momentul respectiv. Zilele libere au întrerupt derularea cercetării, care va fi reluată marţi. Este vorba despre preluarea unor puncte de vedere şi discuţii cu persoanele implicate – aspecte ce trebuie tratate cu maximă atenţie şi responsabilitate”, arată prof. Sabina Manea, purtător de cuvânt al ISJ.

 

De asemenea ea a mai precizat că ISJ Iaşi nu a fost anunţat în legătură cu deplasarea şi nici nu este instituţia care a aprobat deplasarea. Conform regulamentului în vigoare, ISJ Iaşi trebuia să aprobe doar programul de recuperare al cursurilor de la care elevii lipseau, fiind în deplasare. „Nu am primit solicitarea din partea Palatului Copiilor nici pentru acest aspect”, a spus ea.

 

La momentul accidentului, conducerea Palatului Copiilor nu avea evidenta exactă a persoanelor care plecaseră la Arad, în dimineaţa zilei respective – ceea ce a creat dificultăţi în comunicarea cu mass-media.

 

„Toate aceste aspecte sunt în atenţia noastră şi vom anunţa în cel mai scurt timp care sunt concluziile la care am ajuns în privinţa procedurilor administrative. Alte chestiuni legate de accident sunt în atenţia instituţiilor de specialitate”, a declarat prof. Sabina Manea.

 

Patru persoane și-au pierdut viața și 22 de elevi au fost răniți, vineri, după ce autocarul supraîncărcat închiriat de Palatul Copiilor Iași a fost implicat într-un accident la Perșani, în județul Brașov.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments