Moment de reculegere la UPU „Sfântul Spiridon” pentru cei patru salvatori ieșeni care au pierit în misiune în Republica Moldova

0
192
Foto: Ziarul de Iași

Foto: Ziarul de Iași

Mai mulţi studenţi s-au adunat aseară la UPU „Sfântul Spiridon” pentru a aprinde candele şi pentru a ţine un moment de reculegere pentru cei patru salvatori care şi-au pierdut viaţa, pe care i-au cunoscut şi care le-au fost unora modele în viaţă.

 

„Dezvoltarea mea personală şi toată pasiunea pentru medicina de urgenţă mi-a fost insuflată de doamna Dumea. Era un om deosebit, cu spirit de echipă şi devotament cum nu am mai văzut, nu a ţinut nicio clipă cont de nimic şi a luptat pentru ce şi-a dorit să realizeze. Când am auzit vestea, nu mi-a venit să cred, eram la un examen“, a precizat Gabriel Găitan, student UMF şi voluntar SMURD de doi ani în cadrul UPU.

 

Managerul unităţii medicale, ec. Ioan Bârliba, a menţionat că pierderea este una imensă pentru spital, şi mai ales pentru familiile acestora.

 

„Este o situaţie dincolo de cuvinte, mai ales că la zece ani se repetă un fenomen. Doi oameni tineri, frumoşi, cu copii mici acasă, au murit la datorie, aşa cum au jurat“, a precizat acesta, vizibil afectat.

 

În momentul producerii accidentului, medicul-şef UPU-SMURD, prof. dr. Diana Cimpoeşu, era plecat în străinătate, iar imediat după aflarea veştii a luat un avion înapoi către ţară, urmând să ajungă la Iaşi cel mai probabil în cursul zilei de astăzi.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments