BREAKING NEWS. Frații Bocancea și conferențiarul Mark Bucuci, reținuți de procurorii DNA în Dosarul „Șpagă pentru diplomă”. FOTO

0
241

Audieri la sediul DNA Iași în dosarul „Șpagă pentru diplomă”. Procurorii fac cinci percheziţii domiciliare în cinci locaţii, toate situate în cadrul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, după ce miercuri prodecanul instituţiei a fost reţinut. Judecătorii Curții de Apel Iași au dispus măsura arestului la domiciliu pentru avocatul Dan Florin Drugă, prodecan al Facultății de Drept de la Universitatea „Petre Andrei” din Iași. Acesta este acuzat de luare de mită. Complicele său, Dan Melinte, a fost trimis în spatele gratiilor pentru 30 de zile.
UPDATE – 19.17

Rectorul UPA din Iași, Sorin Bocancea a fost reținut și el de procurorii DNA sub acuzația de fals și favorizare a infractorului. Frații Bocancea nu au dat declarații în fața procurorilor. Ei vor fi prezentați mâine, judecătorilor de la Curtea de Apel cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

UPDATE – 18.37

Cristian Bocancea a fost reținut și el în urmă cu câteva momente.

 

UPDATE – 18.00

Procurorii DNA Iași au emis mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele profesorului Mark Bucuci de la Universitatea Petre Andrei din Iași, în dosarul în care este cercetat prodecanul Facultății de Drept a instituției, Dan Drugă.În prezent, continuă audierile rectorului UPA din Iași, Sorin Bocancea și a fostului decan de la Facultatea de Științe Politice, Cristian Bocancea. Ei sunt cercetați pentru favorizarea infractorului și fals.

 

UPDATE – 17.45

Conferențiarul Mark Bucuci a fost scos cu cătușele pe mâini, în urmă cu câteva minute, din sediul DNA Iași. Deocamdată nu se cunosc acuzațiile care îi sunt aduse. Frații Bocancea sunt încă la audieri. 

 

UPDATE 14.30

La audieri au fost aduși conf. univ.dr. Mark Bucuci, de la Facultatea de Drept a Universității „Petre Andrei” din Iași și o secretară de la aceeași facultate.

 

 

 

 

 

UPDATE

Rectorul Sorin Bocancea, fratele său, profesor la aceeași universitate, și o angajată de la UPA din Iași sunt audiați de magistrații ieșeni.

 

 

 Prodecanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, măsura preventivă a arestului la domiciliu fiind luată pentru o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în libertate. Totodată, magistrații pun în vedere inculpatului DRUGĂ DAN-FLORIN ca pe durata măsurii arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți sau a organului judiciar în fața căruia se află cauza.

 

În completarea comunicatului nr. 768/VIII/3 din 7 iunie 2016, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

„În dosarul mediatizat prin comunicatul menţionat, referitor la suspiciuni de fapte de corupţie săvârşite de un prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iaşi au extins cercetările şi cu privire la suspiciuni privind săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals.

 

În cursul zilei de 9 iunie 2016 , ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locaţii toate situate în cadrul unei instituţii publice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Direcției Generale Anticorupție.

 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.” se arată în comunicatul de presă transmis de magistrații ieșeni.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments