Procurorii exclud CRIMA în cazul morții lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma

0
92

Augustin Lazăr, procurorul general al României a declarat marți dimineață că anchetatorii au exclus varianta unui omor în cazul morții lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.

 

Procurorul general al României, Augustin Lazăr,  spune că principala variantă de lucru a procurorilor este sinuciderea, date fiind cele 13 drumuri făcute de Dan Condreaa între Corbeanca și Buftea înainte de accident.  Singura variantă plauzibilă este aceea a unei coliziuni planificate, mai susțin anchetatorii.

 

„Nu e vorba de niciun omor, suspiciunea noastră este de sinucidere. Asta după circumstanțele în care s-a petrecut accidentul”, a declarat Augustin Lazăr.

 

Procurorii Parchetului General, cei care anchetează moartea lui Dan Condrea au descoperit că înainte de a se izbi cu viteză amețitoare de un copac de pe marginea DN 101, afaceristul a făcut nu mai puțin de 13 ture între Buftea și Corbeanca! Totul în ceva mai mult de o oră.

 

Averea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, decedat pe 22 mai într-un accident de circulație, se ridică la aproape 110 milioane de lei (aproximativ 25 milioane de euro), conform unei evaluări realizate de Libertatea care ține cont de activitatea firmelor sale, a banilor trimiși în Cipru și a proprietăților imobiliare. Este vorba despre banii rulați până în 2014 inclusiv, pentru că pentru anul 2015 Ministerul Finanțelor încă nu a publicat rezultatele financiare ale firmelor românești.

 

Casele „Camelonului”

Dan Condrea, căruia îi plăcea să i se spună Cameleonul, deținea pe numele lui sau pe ale familiei următoarele proprietăți:

 

– fostul apartament al tatălui, Virgiliu Condrea, decedat în 2013, situat pe strada Floarea Roșie din Sector 6. Locuințe de același gen sunt oferite la vânzare de site-urile de specialitate cu peste 60.000 de euro.

– casa unde locuiește cu actuala soție, Uliana Ochinciuc, de pe strada Traian din sectorul 2. Estimarea aproximativă, făcută de experții imobiliari consultați, este de 100.000 de euro.

– locuința de după studenție, unde a trăit cu fosta soție, Laura Georgescu, de pe strada Nadeș din Sector 1. Pe site-urile de specialitate, prețul de vânzare în această zonă este între 50.000 și 100.000 de euro.

– apartament din zona Unirii, cumpărat pentru socri. Valoarea acestuia trece de 99.000 de euro, conform anunțurilor publicate pe site-urile de spcialitate.

 

Valoarea acestor locuințe ar ajunge la astfel la o valoare minimă de 309.000 de euro. Dacă este transforma în lei, valoarea apartamentelor lui Condrea ajunge la 1,4 milioane de lei.

 

Trăgând linie și adunând profitul firmelor (18,2 milioane de lei), valoarea apartamentelor (1,4 milioane de lei) și sumele trimise în Cipru în  conturi controlate de patronul Hexi Pharma, averea lui Condrea ajunge la 109,6 milioane de lei. Nu se știe câți bani a cheltuit de-a lungul timpului Dan Condrea, însă conform calculelor Libertatea a avut, cumulat, acești bani în perioada 2010-2014.

 

Bunurile și conturile patronului de la Hexi Pharma ar urma să fie împărțite, în urmă decesului acestuia, între fetita de zece ani pe care o are cu prima soție și băiețelul de patru pe care îl are cu actuala nevastă.

Cei doi copii vor moșteni însă și daunele care vor fi decise la finalul anchetei de procurori și acceptate de judecători în sentința finală. În acest moment, anchetatorii de la Parchetul General au stabilit un prejudiciu de 51 de milioane de lei. Mai puțin de jumătate din averea lui Condrea.

 

Angajatul care l-a turnat pe Condrea și pe Flori Dinu

Conform unor surse implicate în achetă, Mihail Leva, directorul de producție al Hexi Pharma, este primul angajat al companiei care a recunoscut procurorilor că Dan Condrea și Flori Dinu, directorul general, diluau conștient dezinfectanții.

 

Aceasta din urmă a fost eliberată în noaptea de sâmbătă spre duminică din arestul preventiv. Flori Dinu nu a dat declarații anchetatorilor după ce a fost pusă sub acuzare, dar până la acel moment a susținut că doar Condrea deținea secretul compoziției dezinfectanților.

 

Flori Dinu este acuzată că i-ar fi înșelat pe directorii spitalelor cu care a încheiat contracte, cărora le-ar fi vândut dezinfectanți diluati. 28 de milioane de lei ar fi prejudiciul provocat de Flori Dinu, la cererea lui Dan Condrea.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAflă cum te poţi lăsa de fumat rapid și pentru totdeauna prin … hipnoză
Articolul următorINUNDAŢII DE AMPLOARE în Belgia! Furia naturii a ucis doi oameni
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments