Rusofonul Igor Dodon fierbe: „Voi retrage cetățenia moldovenească lui Băsescu”

0
116

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, visează cu ochii deschiși la ziua când îi va retrage cetățenia lui Traian Băsescu.

 

Dodon se vede deja președinte și „promite” să retragă cetățenia moldovenească acordată lui Traian Băsescu. El a declarat că după alegerile prezidențiale din această toamnă, decretul prin care lui Traian Băsescu i-a fost acordată cetățenia moldovenească va fi anulat, fără a preciza cum va fi posibil acest lucru.

 

„Traian Băsescu va intra în istoria modernă a țării noastre ca persoană care deține cetățenia Republicii Moldova pentru cea mai scurtă perioadă. În toamnă, decretul va fi anulat. Se va întâmpla după alegerile prezidențiale”, a spus Dodon.

 

Potrivit lui, organele competente ar fi dat aviz negativ la demersurile făcute de fostul președinte Traian Băsescu, însă președentele moldovean Nicolae Timofti a decis să semneze decretul.

 

„Am informații, pe care le voi prezenta ulterior, că toate avizele instituțiilor care trebuiau să se expună vizavi de această solicitare a lui Băsescu au fost negative. Dar nu ajunge până la Revelion cu cetățenia Republicii Moldova”, a mai spus Dodon, acuzându-l pe Traian Băsescu că a solicitat cetățenia Republicii Moldova deoarece „vrea să se ascundă de dosarele penale pe care le are în România”.

 

Cu referire la unii dintre membrii formațiunii pe care o conduce, care dețin și cetățenia română, liderul PSRM a declarat că aceștia au făcut demersuri pentru a renunța la ea, dar procedurile ar fi mai complicate.

 

(Sursa: EVZ.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments