„Stăpâneşte secretul comunicării” – ateliere de dezvoltare personală gratuite

0
71

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”Iași organizează în perioada iulie – august 2016 atelierul de lucru cu tema „Stăpâneşte secretul comunicării”. Atelierul este structurat pe șase module, se adresează tuturor celor care doresc să-și îmbunătățească tehnicile de comunicare, dar și o înţelegere mai bună a comportamentului uman.

 

Vom discuta despre: cum ne dăm seama ce gândeşte interlocutorul, doar din indiciile oferite de limbajul corpului său; cum să ne folosim eficient vocea; care este cea mai importantă întrebare atunci când dorim să ne relaționăm cu cei din jur; de ce uneori suntem înțeleși greşit atunci când comunicăm; cum recunoaștem tipul de comunicare preferat al celui cu care vorbim.

 

Cele șase module se vor desfășura o dată pe săptămână, începând cu 5 iulie 2016, de la ora 18.00, la Sala de lectură și vor avea o durată de 2 ore fiecare. Temele cuprind comunicarea nonverbală, paraverbală, verbală și tehnici de comunicare și sunt structurate după cum urmează:

1. Limbajul corpului – Cum ne dăm seama ce gândeşte, dacă nu vorbeşte? Descifrarea corectă a indiciilor limbajului corpului.

2. Vocea ca instrument de influenţare a comunicării. Tonul, ritmul, volumul, modularea, accentul, pauza, dicţia. Cum anume folosim aceste elemente pentru a capta atenţia şi a conduce discuţia spre obiectivul dorit.

3. Procesul comunicării. Conștientizarea proceselor care au loc în timpul comunicării.

a. Bariere în comunicare –  exerciţii de conştientizare a propriilor bariere şi găsirea celor mai potrivite soluţii pentru înlăturarea lor;

b. Reacţia critică – (mod de formulare a feedback-ului)  – cum putem prezenta ceea ce gândim fără a răni sentimentele celor din jur.

4. Arta de a întreba – Cine întreabă, conduce discuţia. Ce fel de întrebări folosim pentru a obţine informaţiile dorite? Vom formula, reformula, readapta întrebările pe care le folosim în viaţa de zi cu zi pentru a obține informațiile dorite.

5. Tipuri de comunicatori – vizuali, auditivi, kinestezici – VAK. Descoperim modalitatea preferată de receptare, stocare, reactualizare, decodificare a informației şi o înţelegem pe a celorlalţi.

6. Abilităţile sociale – componente ale inteligenţei emoţionale: ascultarea activă, intrarea în raport cu ceea ce simt ceilalţi, asertivitatea.

 

Atelierul va fi susținut de Gabriela Taşcă, consilier de dezvoltare personală și formator, având o experienţă de 25 de ani în domeniul relaţiilor cu clienţii.

 

Participarea este gratuită, pe bază de înscriere prealabilă. Vârsta minimă este de 16 ani.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments