Vasluienii, lăsați fără distrecția la ștrand pentru al doilea an consecutiv. Motivul este incredibil: nu sunt salvamari

0
90

Ştrandul din Vaslui va rămâne închis şi vara aceasta, pentru al doilea an, consecutiv, din cauza faptului că municipalitatea nu găseşte un salvamar specializat. Ştrandul municipal din Vaslui a fost închis în urmă cu doi ani, după ce un copil în vârstă de 14 ani a murit înecat, fără ca persoana care supraveghea bazinul să-l fi observat la timp, în acest caz fiind în curs o anchetă penală.

 

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat pentru AGERPRES, că majoritatea ştrandurilor şi piscinelor private din România nu au salvamari.

 

„Nu deschidem ştrandul pentru că nu avem salvamar, nu este de glumă cu aşa ceva. Nu există în România nimeni care pregăteşte această categorie profesională, iar eu nu pot deschide ştrandul pe propria răspundere. Piscinele funcţionează, în 99% dintre cazuri, fără salvamari, dar patronii dau declaraţie pe proprie răspundere. Imaginaţi-vă că nu pot face aşa ceva, ţinând cont că există o anchetă în derulare referitoare la tragedia de acum doi ani”, a declarat Vasile Pavăl.

 

Edilul a adăugat că, în prezent, nu există în România cursuri autorizate pentru salvamari.

 

„80 la sută din aşa-zişii salvamari nu au atestate privind calificarea, iar restul au rămas dintre cei vechi, şcoliţi pe vremea când se organizau cursuri. Din nefericire, aceasta este situaţia. Am încercat o colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dar ei nu au decât scafandri”, a precizat Vasile Pavăl.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFostă șefă ARR, trimisă în judecată de procurorii DNA Galați pentru falsuri grosolane care au favorizat o firmă de transport călători
Articolul următorÎngrijorare printre obstreticienii din Botoșani: a crescut prea mult numărul mamelor care nasc prematur
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments