VIDEO. Coșmar la Țibănești! Copii și bătrâni, evacuați de urgență de autorități

0
179

Au trăit clipe de coșmar. Localnicii din comuna ieșeană Țibanești s-au trezit în doar câteva ore înconjurați de ape. În unele locuri apa măsura peste un metru. Așa că s-a trecut de urgență la evacuarea copiilor și a bătrânilor. Șefii județului spun că vor analiza situația și vor da ajutoare în limita posibilităților.

 

Ploile au lovit ieri sudul judeţului. În ultimele 24 de ore, în Ţibana s-au înregistrat precipitaţii de 69,6 litri/mp, iar în Ţibăneşti, de 78,8 litri/mp. Ploile şi scurgerile de aluviuni de pe versanţi au provocat pagube în cele două comune.

 

 

Au fost afectate de ploi 270 ha de teren arabil şi 50 ha de păşuni şi fânețe. Un număr de 55 de fântâni au fost colmatate. Pe drumurile comunale pietrișul a dispărut pe o lungime de 6,7 km, iar 13 podeţe au fost colmatate de aluviuni. Căminul cultural din Glodenii Gândului a fost şi el afectat de ape, ca şi 6 anexe gospodăreşti şi două poduri.

 

(Sursa: Iași TV Life)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentProboteanca de Guineea. Căsătorită cu un african, o ieșeancă a revenit acasă cu toată familia, de teama războiului
Articolul următorPrimar penal, condamnat cu două zile înainte de alegeri. Judecătorii i-au interzis al treilea mandat
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments