VIDEO. Deputatul Eugen Nicolicea, dat afară din studioul Digi 24. Cosmin Prelipcean: „Nu mai aveţi ce căuta în acest studio"

0
320

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a fost dat afară, luni seara, din studioul Digi 24 după o ceartă cu realizatorul tv Moise Guran. Incidentul s-a produs puţin după ora 21:00, în timpul emisiunii „Jurnalul de seară”, moderată de Cosmin Prelipceanu, în care Eugen Nicolicea era invitat, iar Moise Guran a intrat în direct pentru a comenta principalele evenimente ale zilei. Guran i-a acuzat pe parlamentari că „dau amnistii” după ce „domnul Dragnea face licitaţiile”, moment în care politicianul a început să îl jignească pe jurnalist.

 

Conflictul a pornit în momentul în care cei doi jurnalişti Digi 24, Moise Guran şi Cosmin Prelipceanu, discutau despre lupta anticorupţie şi comentau declaraţiile de luni ale lui Liviu Dragnea de la DNA. Liderul PSD a afirmat că „Românii trebuie să aleagă dacă în loc de o pâine mai bună, preferă cătuşe”.

 

„Nu e nevoie să aleagă, alege domnul Nicolicea, care e acolo în studio, pentru ei”, a spus Moise Guran. „Nu domnul Dragnea face licitaţiile? Domnul Nicolicea da amnistiile din când în când”, a continuat Moise Guran, aluzie la faptul că deputatul PSD, invitatul lui Cosmin Prelipceanu la emisiunea „Jurnalul de seară”, este membru al Comisiei Juridice a Camerei.

 

 

Plecând de la posibila dezincriminare a conflictului de interese (decizia este aşteptată miercuri, 15 iunie, la CCR), Moise Guran l-a acuzat pe Eugen Nicolicea, cu referire la faptul că parlamentarii s-au opus în mai multe rânduri luptei anticorupţie, că „de 4 ani numai asta faceţi”.

 

Nicolicea a ripostat, numindu-l pe Moise Guran „obrăznicătură” şi acuzându-l că „vorbeşte prostii cu gura plină”. „Nu ţi-e ruşine?”, l-a mai întrebat Nicolicea pe Guran, adăugând că „Eu n-am văzut în viaţa mea un reporter, sau ce zici dumneata că eşti, să vorbească prostii cu atâta siguranţă.”

 

Moise Guran a cerut „argumente”, iar apoi i-a spus politicianului că „Reacţia dumneavoastră este deplasată”.

 

După schimbul dur de replici între Eugen Nicolicea şi Moise Guran, deputatul PSD a fost invitat de Cosmin Prelipceanu să părăsească studioul postului tv: „Nu mai aveţi ce căuta în acest studio”, i-a spus Prelipceanu politicianului.

 

„Aştept ca Eugen Nicolicea să mă dea în judecată. Toată activitatea domniei sale este pe site-ul Camerei Deputaţilor. Romanii au votat ca un primar condamnat să poată rămâne pe funcţie. După alegerile astea s-a creat impresia că românii aleg hoţi. Sunt mulţi ca domnul Nicolicea. Vor să dezincrimizeze conflictul de interese. Nu trebuie să cădem în aşa ceva. S-a creat iluzia că noi romanii acceptăm corupţia şi suntem toţi corupţi. Avem o mână puternică care îi prinde şi îi umileşte (aluzie la DNA – n.red.) Eu nu pot să accept să revenim în altă parte”, a spus Moise Guran în debutul emisiunii Biziday, pe care o realizează la Digi 24.

 

Reacţia Digi 24 după incident: „<Jurnalul de Seară> a întrerupt dezbaterea cu politicienii, în ediţia de luni seara, în momentul în care unul dintre ei – deputatul PSD Eugen Nicolicea – a încălcat regulile unei discuţii civilizate şi l-a jignit pe Moise Guran, realizatorul <Biziday>. La Digi24, respectăm libertatea de exprimare a invitaţilor noştri, ne place să avem în studioul nostru oameni cu opinii cât mai diferite, dar sancţionam atacul la persoană şi insultele de orice fel, conform Codului Digi24.”

 

(Sursa: HotNews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEducație juridică la Liceul „Dimitrie Cantemir” Iași
Articolul următorEuro 2016. Viva Italia! Lecţie de fotbal în stil italian
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments