VIDEO. Libertate. Un robot „a evadat” din laborator și a început să se plimbe hai-hui pe străzi

0
92

Pentru prima dată, un robot fuge în timpul testării. Acesta a fost însă recuperat la scurt timp în stradă, pentru că i s-au descărcat bateriile.

 

Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut în Rusia, la Perm. În timp ce experţii testau un robot programat să se orienteze în mod autonom, acesta, în momentul în care uşa a rămas deschisă, neîntâlnind niciun obstacol, a ieşit, ajungând în stradă.

 

Robotul este de culoare albă, are două braţe, un display pe piept şi unul în zona feţei şi poartă numele companiei care l-a construit – Promobot. Capacitatea de a se orienta în spaţiu este o parte fundamentală a acestei noi generaţii de roboţi Promobot, indicaţi cu sigla V3 , pe care societatea intenţionează să-i prezinte publicului în luna septembrie.

 

 

Pentru Promobot a fost „natural” să continue să se deplaseze în medii noi, mai ales că nu a întâmpinat nicio piedică. Personalul companiei l-a găsit după 40 de minute de căutări – timp în care a paralizat traficul, înconjurat de privitori şi de poliţie – rămas nemişcat în mijlocul străzii, deoarece bateriile sale erau aproape descărcate.

 

(Sursa: Epoch Times România)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPoligloți de mici. Copiii cuplului Angelina Jolie-Brad Pitt vorbesc şapte limbi străine
Articolul următorAlertă cu bombă în centrul capitalei belgiene. O persoană a fost reținută
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments