Ambulanță nou-nouță la Spitalul de Boli Infecțioase Iași folosită doar opt ore pe zi

0
120

Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi va fi dotat cu o ambulanţă proprie. Autosanitara va ajunge la spital la sfârşitul lunii iulie sau la începutul lunii august.

 

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, contractul în valoare de aproximativ 150.000 de lei a fost câştigat de singura firmă care s-a înscris la licitaţie. Ambulanţa va servi spitalului pentru transferul pacienţilor între spitale şi pentru transportul acestora către diferite investigaţii medicale doar în timpul zilei, timp de opt ore, deoarece instituția are angajat un singur șofer.

 

Ultima ambulanţă proprie pe care spitalul a folosit-o aproape 20 de ani nu mai funcţionează din 2014. Autosanitara care a înregistrat peste 800.000 de kilometri la bord a fost trasă pe dreapta după ce, în comerţ, nu s-au mai găsit piesele de care avea nevoie. Ambulanţa, o Dacie 1310, a transportat bolnavii de la Spitalul de Boli Infecţioase către celelalte unităţi medicale din oraş. După ce nu a mai putut fi folosită, spitalul a încheiat o colaborare cu SAJ pentru transportul pacienţilor.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAdio primărie, adio alegători! Primarul din Jilava merge la pușcărie
Articolul următorMerkel chemase refugiați! Peste 200.000 de români au emigrat anul trecut în Germania
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments