Un grup de cercetători, folosindu-se de programe speciale de analizare a sunetelor, au supus analizei forme ale undelor sonore pentru a stabili modul în care ar fi sunat limba mamă, vorbită cu peste 8.000 de ani în urmă.
Evoluţia primei limbi vorbite este unul din factorii cheie care au contribuit la definirea identităţilor naţionale. Ideea studiului este aceea de a stabili faptul că limbile vorbite în întrega lume, cu precădere cele Indo-Europene, au la bază o sursă comună.
Prin programele utilizate în timpul studiului, cercetătorii modifică sunetele a ceea ce consideră aceştia că era limba matenă, încercând să stabilească sursa de la care au evoluat cele mai populare limbi vorbite în întreaga lume.
Se pare că limba maternă a evoluat de-a lungul timpului în aşa fel încât au luat naştere mai mult de 440 de limbi moderne. Din acest mod străvechi de a vorbi au evoluat cele mai multe limbi europene, printre care se numără limba engleză, franceză, spaniolă şi germană scrie dailymail.co.uk
Spre exemplu, în materialul audio de mai sus, se poate auzi foarte clar cum pronunţia cifrei trei, din limba mamă este identică cu cea din limba română, lucru ce ridică multe întrebări asupra originii limbii pe care o vorbim.
(Sursa: EVZ.ro)