Dosarul Petromservice, la final. Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca merg la pușcărie

0
154

Curtea de Apel București a pronunțat vineri sentințele definitive în dosarul Petromservice, unde prejudiciul este de 83 de milioane de euro. Sorin Ovidiu Vîntu a rămas cu aceeaşi pedeapsă ca în primă instanţă, în timp ce pedeapsa lui Liviu Luca a fost redusă cu trei ani. Acuzațiile din primă instanță erau de spălare de bani și delapidare.

 

Astfel, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la șase ani și două luni închisoare, iar principalii săi colaboratori, Liviu Luca, și Octavian Țurcan, la 6 ani închisoare cu executare, respectiv 5 ani și 10 luni închisoare. Fostul director al Petromservice, Gheorghe Şupeală, a primit și el șase ani închisoare.

 

Judecătorii i-au mai condamnat pe Zizi Anagnastopol, fostul director financiar al Petromservice, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Sorin Mihai la trei ani de detenţie cu executare, pe Bogdan Negrutzi la patru ani de închisoare cu executare, pe Graziano Rino Raichovich la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în timp ce Mihai Viorel Rîmboacă şi Daniela Braşoveanu au fost condamnaţi la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, respectiv un an de detenţie cu suspendare.

 

Pe latură civilă, cu toţii trebuie să plătească 36 de milioane de euro către Petromservice.

 

Dosarul a fost trimis în judecată în urmă cu patru ani.

 

În iulie 2014, Tribunalul Bucureşti a pronunţat prima sentinţă, prin care Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la şase ani şi două luni închisoare, pentru delapidare şi spălare de bani.

 

Fostul lider de sindicat Liviu Luca a primit, tot în primă instanţă, nouă ani de închisoare. În apel, încadrarea juridică a faptei pentru care fusese judecat a fost schimbată din infracţiunea de delapidare, în formă continuată, în infracţiunea de instigare la delapidare, în formă continuată. De asemenea, Liviu Luca nu are  dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de trei ani. Liviu Luca este considerat cel mai bogat sindicalist din România.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments