Echipa fantastică. România este noua campioană mondială universitară la handbal

0
282

Echipa naţională masculină a României la handbal a cucerit medalia de aur la CM universitar de la Malaga, Spania, după o finală în care a învins naţionala din Coreea de Sud, scor 28-20.

 

Băieţii noştri trecuseră în semifinale de ţara gazdă, Spania, scor 29-26, iar în faza grupelor câştigaseră 2 partide, 30-26 cu Portugalia şi 29-28 chiar cu asiaticii din Coreea.

 

Singurul eşec din grupe venise cu Egipt, 27-28, în ultima partidă.

 

Medalia de aur a băieţilor se adăugă celei de argint a fetelor, care au fost învinse sâmbăta în marea finală de ţara gazdă, Spania, scor 14-20.

 

Iată care a fost lotul României de la CM, lot al cărui antrenor principal a fost Ion Mihăilă: Ionuţ Iancu, Darius Makaria – portari; Andrei Bejinariu, Ionuţ Nistor-Ioniță, Bogdan Moisă, Ciprian Sandru, Robert Militaru, Cosmin Capota, Nicolae Ungureanu, Alexandru Budui, Denis Grigoraș, Adrian Rotaru, Mihail Huță, Dumitru Tudorancea – jucători.

 

Pentru România a început acum o altă competiţie majoră a handbalului mondial, CM de handbal feminin tineret U20 de ani, unde România a bifat duminică o victorie în primul joc, 43-21 cu selecţionata Kazahstanului.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentALERTĂ TERORISTĂ la meciul Franța-Islanda
Articolul următorAsistent medical: „În Anglia, munca mea este apreciată la adevărata valoare!“
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments