Erdogan continuă operațiunea de epurare: 7.800 de polițiști au fost dezarmați și dați afară

0
104

Peste 7.800 de poliţişti din Istanbul au fost destituiţi noaptea trecută de autorităţi. Oamenii legii au fost dezarmaţi şi daţi afară din Poliţie în ceea ce pare o continuare a operaţiunilor de epurare decise de preşedintele Recep Erdogan. Cei mai mulţi dintre poliţişti provin din Istanbul şi Ankara. Acţiunile conducerii turce îngrijorează Bruxelles-ul.

 

Niciunul dintre ofiţeri nu a fost reţinut deocamdată. Decizia vine pe fondul tentativei de lovitură de stat din Turcia, organizată de elemente din armată, potrivit News.ro.

 

Este pentru prima dată când poliţia turcă, ce era considerată loială preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi care l-a ajutat să înăbuşe puciul, este vizată de suspiciuni.

 

Anterior, autorităţile din Istanbul au decretat din nou stare de urgenţă şi au desfăşurat 1.800 de agenţi ai forţelor speciale de poliţie.

 

Susţinătorii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan s-au adunat din nou azi-noapte în pieţe, la aeroportul din Istanbul şi în faţa palatului prezidenţial, ascultându-i îndemnul de a rămâne în stradă.

 

Recep Erdogan cere acum introducerea cât mai rapidă a pedepsei cu moartea.

 

„Nu mai putem amâna mult această decizie. Cei care au organizat lovitura împotriva statului trebuie să plătească pentru asta”, a spus el.

 

Vorbele preşedintelui au fost întărite de premierul Turciei.

 

„Misiunea noastră nu s-a terminat. Vom executa rapid o operaţiune de curăţare. Nimeni nu se poate opune dorinţei poporului. Îi vom pedepsi aşa cum trebuie pe membrii juntei”, a spus Binali Yildirim, premierul Turciei.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments