EURO 2016: Galezii dau lovitura în faţa Belgiei şi merg în semifinale

0
203

Echipa naţională de fotbal a Ţării Galilor a obţinut vineri seară calificarea în semifinalele Campionatului European după ce a învins formaţia similară a Belgiei, scor 3-1 (1-1).

 

Belgienii încep mai bine şi, în minutul 7, se întrec în ocazii. Lukaku centrează din dreapta, Carrasco e singur cu portarul şi trage în Hennessey, mingea ajunge la Meunier, dar şi execuţia fundaşului dreapta e blocată de un fundaş galez. Balonul ajunge din nou la un belgian, Hazard, dar execuţia vedetei de la Chelsea a deviată peste poartă şi se acordă corner. Bate De Bruyne, dar Lukaku ajunge o secundă mai târziu şi rămâne 0-0.

 

În minutul 15, Hazard pasează scurt pentru Nainggolan, mijlocaşul Romei şutează violent de la 25 de metri, cu dreptul, iar mingea nu se opreşte decât în vinclul porţii lui Hennessey.

 

Galezii nu resimt şocul, ies la atac şi în minutul 32 restabilesc egalitatea. Ramsey bate perfect un corner, Williams scapă din marcaj şi stoperul lui Swansea înscrie cu capul, din careu.

 

După pauză, Meunier centrează din dreapta, dar Lukaku trimite puţin pe lângă poartă, cu capul, din poziţie bună.

 

În minutul 55, Bale pasează lung pentru Ramsey, mijlocaşul lui Arsenal centrează în careu pentru Robson-Kanu, iar acesta se distrează cu trei fundaşi şi îl învinge pe Courtois.

 

După gol, galezii se pun pe două rânduri, Belgia pasează şi caută breşa, dar e foarte greu.

 

Cu trei minute înainte de final, Vokes închide meciul. Gunter aruncă mingea în careu, Vokes se desprinde din marcaj şi reia cu capul la colţul lung.

 

CASETA TEHNICĂ

Ţara Galilor: Hennessey – Gunter, Davies, A. Williams, Chester, N. Taylor – Allen, Ledley (A. King 78), Ramsey – Bale, Robson-Kanu (Vokes 80)

 

Belgia: Courtois – Meunier, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku (Mertens 75) – Witsel, Nainggolan – Carrasco (Fellaini 46), De Bruyne, Hazard – R. Lukaku (Batshuayi 83)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentInvenția de la Ciurea: drum de 4 metri lățime, asfaltat la preț dublu!
Articolul următorVIDEO. Cum erau prezentate stațiunile de la malul mării în urmă cu 50 de ani! Clip de promovare a litoralului românesc realizat în 1966
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments