Evaluarea Națională 2016. Colegiul Național, victorie categorică între liceele de elită. Iașul, cele mai multe medii de 10 după București

0
134

Evaluarea Națională a elevilor din clasa a 8-a s-a încheiat, iar Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de tineri. Printre județele în care s-au înregistrat cele mai mari note au fost București, Iași sau Constanța.

 

Ministerul Educaţiei a afişat notele de la Evaluarea Naţionale. Aproximativ 75 la sută dintre elevi au promovat examenul.

 

Rata de prezenţă la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale, desfăsurată în perioada 22-24 februarie a fost de 90,71%. Din totalul de 187.006 de elevi de clasa a VIII-a, s-au prezentat la testare 166.498.

 

Topul județelor în care au fost obținute cele mai multe medii de 10:

București – 47 de medii de 10 după rezultate Evaluare Națională 2016

Iași – 23 de medii de 10 după rezultate Evaluare Națională 2016

Constanța – 17 medii de 10 după rezultate Evaluare Națională 2016

Argeș – 17 medii de 10 după rezultate Evaluare Națională 2016

Bihor – 16 medii de 10 după rezultate Evaluare Națională 2016

 

Acestea sunt urmate de Vâlcea, Prahova și Brașov (cu 8 medii de 10) și de Botoșani și Vaslui (cu 7 medii de 10).

 

Iași – 23 de elevi cu medii de ZECE pe linie

La examenul de evaluare națională, elevii ieșeni au obținut, înainte de contestații, rezultate foarte bune: un procentaj de promovabilitate de 88,96% la limba română și unul de 74,06% la matematică (mai scăzut față de limba română, la fel ca în anii anteriori). După cum se știe, în general notele pot crește ușor în etapa de contestații. Numărul elevilor prezenți la ambele probe a fost de 6133.

 

De apreciat că la nivel național, cele mai multe medii de 10 s-au înregistrat în județul nostru, unde 23 de elevi au obținut media 10, majoritatea de la Colegiul Național, de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național „C. Negruzzi”, dar și câte 1 elev de la Școala Gimnazială „D.D. Pătrășcanu” Tomești și de la Școala Gimnazială „Ion Simionescu”. Se adaugă cei 1077 de elevi care au obținut medii între 9-9,99 la limba română și cei 591 de elevi care au obținut medii între 9-9,99 la matematică.

 

„La limba română, 64 de elevi au obținut nota 10. Aceasta este o disciplină umanistă, la care poate exista mai multă subiectivitate de viziune, există nuanțe, opinii legate de frazare, de expresivitate și stil, motiv pentru care notele maxime se obțin mai greu. Alți 158 de absolvenți au obținut nota 10 la matematică – nota maximă poate fi obținută în contextul noțiunilor exacte, precise, fără echivoc, implicate în zona disciplinelor științifice. Raportat la procentajul de 75% la nivel național, județul Iași se clasează în zona primelor poziții, cu peste 80% înainte de contestații, dar evident sunt școli cu rezultate deosebite care contribuie semnificativ la acest procentaj favorabil, dar și alte unități de învățământ la care calitatea educației trebuie urgent ameliorată prin măsuri concrete, adecvate contextului respectiv. Vor urma analize, comparații, studii de caz, strategii individualizate în care roluri importante vor avea profesorii, elevii și părinții, comunitatea, dialogul educațional.”, a declarat prof. dr. Camelia GAVRILĂ, inspoector general al ISJ Iași

 

23 de elevi din judeţul Iaşi au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională, conform listelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei. 15 din cei 23 sunt de la Colegiul Naţional. Din mediul rural, un elev din Tomeşti a obținut nota 10 pe linie.

 

Peste 6.300 de elevi din judeţul Iaşi au susţinut Evaluarea Naţională în intervalul 27-29 iunie. Notele afişate vineri, 1 iulie, pe site-ul edu.ro, pot fi contestate doar astăzi. Contestaţiile vor fi analizate şi rezolvate în intervalul 2-4 iulie.

 

Elevii şi părinţii trebuie să completeze, în perioada 8-12 iulie, fişele de înscriere la liceu, urmând ca pe 19 iulie să se facă repartizarea computerizată şi pe 20 iulie să se afişeze rezultatele, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei.

 

Rezultatele elevilor AICI

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments