Încep probele scrise la Bacalaureat. Sâmbătă are loc repartizarea cadrelor didactice pe comisii

0
130

Sâmbătă, 2 iulie 2016, începând cu ora 7.00, are loc la sediul ISJ Iaşi din strada N. Bălcescu nr. 26, în şedinţa publică, tragerea la sorţi a cadrelor didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare organizate pentru derularea examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016.

 

Repartizarea cadrelor didactice pe comisii prin tragere la sorţi va fi consemnată, conform metodologiei, într-un proces verbal.

 

În judeţul Iaşi au fost organizate 16 centre de examen, unde vor susţine cele 3 probe scrise un număr de 4.887 candidaţi, dintre care 626 sunt absolvenţi din promoţii anterioare. În judeţul Iaşi, 12 candidaţi beneficiază de prelungirea timpului de redactare a tezei cu o oră, fiind vorba de cazuri speciale. Dintre aceştia, 4 vor redacta teza în Braille.

 

De asemenea, un număr de 45 de candidaţi – de la secţiile bilingve francofone – vor susţine o a patra teză de bacalaureat, în limba franceză, în ziua de marţi, la geografie şi la fizică. Aceştia vor obţine o menţiune specială pe diploma de bacalaureat: secţie bilingvă francofonă.

 

Cele 16 centre de examen sunt:

1              COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIŢĂ”, IAŞI

2              COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI

3              COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAIL SADOVEANU”, PAŞCANI

4              COLEGIUL NAȚIONAL „COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI

5              COLEGIUL TEHNIC „IOAN C. ŞTEFĂNESCU”, IAŞI

6              COLEGIUL ECONOMIC ADMINISTRATIV, IAŞI

7              LICEUL TEORETIC „ION NECULCE”, TÂRGU FRUMOS

8              LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC DE TURISM, IAŞI

9              COLEGIUL NAȚIONAL „ȘTEFAN CEL MARE”, HÎRLĂU

10           COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, IAŞI

11           COLEGIUL TEHNIC DE CĂI FERATE „UNIREA”, PAŞCANI

12           LICEUL TEHNOLOGIC DE MECATRONICĂ ȘI AUTOMATIZĂRI, IAȘI

13           COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI”, IAŞI

14           LICEUL TEORETIC „DIMITRIE CANTEMIR”, IAŞI

15           LICEUL TEORETIC DE INFORMATICĂ „GRIGORE MOISIL”, IAŞI

16           COLEGIUL NAȚIONAL DE ARTĂ „OCTAV BĂNCILĂ”, IAŞI

 

„ISJ Iaşi a întreprins cu responsabilitate toate demersurile pentru că examenul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Centrele de examen sunt pregătite, iar selecţia profesorilor asistenţi a fost făcută cu rigoare. Este vorba despre o organizare de amploare, ţinând cont de numărul candidaţilor şi de procedura complexă de transfer al tezelor către alt judeţ, dar mai ales de importanța examenului pentru traseul profesional al candidaţilor.

Le dorim succes absolvenţilor aflaţi în pragul examenului de maturitate şi în acelaşi timp le recomandăm să acorde atenţie maximă modului în care sunt formulate cerinţele, să se încadreze în timp, verificând în final conţinuturile prezentate. Dincolo de presiunea examenului şi de emoţiile inevitabile, elevii care s-au pregătit vor obţine rezultate foarte bune, având şi maturitatea necesară de a se concentra, de a selecta şi de a prezenta informaţiile. Sperăm ca această etapă a bacalaureatului să fie un examen al confirmării de sine, pe care absolvenţii să-l trateze cu seriozitate şi implicare şi care să asigure succesul pe drumul formării şi al profesiei visate”, a declarat prof. dr. Camelia GAVRILĂ, inspector general al ISJ Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments