Misiune de salvare. Intervenție dificilă pentru pompierii botoșăneni: au scos o vacă de aproape 500 kg dintr-o fântână

0
117

Foto: Botosaneanul

Un țăran din satul botoșănean Roșiori care-și scosese vaca la păscut a crezut ca bietul animal o să piară înecat sau cu oasele frânte chiar sub ochii lui. Biata bovină grea de aproape o jumătate de tonă a alunecat într-o fântână adâncă de trei metri, dar a fost salvată de pompierii militari.

 

Era o prânzului când omul a văzut că animalul său a rămas blocat, la început doar cu picioarele din spate, într-o fântână construită la nivelul solului pe un imaș din Roșiori. Speriat că vaca ar putea fi înghițită cu totul de apa din puț și astfel s-ar putea îneca, dar și conștient că nu o va putea salva singur din capcana din câmp, bărbatul a sunat disperat la 112, la pompierii militari de la ISU Botoșani.

 

Furtunurile folosite de obicei la stingerea incendiilor au fost folosite drept chingi și înfășurate în jurul corpului vacii care, cu un excavator, a fost extrasă din puțul cu diametrul de 80 de centimetri în care se blocase bietul animal. După ceva mai bine de o oră, vaca ghinionistă a fost scoasă teafără din fântâna în care alunecase.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments