Primarul comunei prahovene Florești și soția acestuia, reținuți sub acuzația de spălare de bani

0
128

Eugen David, primarul comunei prahovene Florești și soția acestuia, Simona David, consilier județean din partea PNL, au fost reținuți în urma mai multor percheziții și audieri în dosarul privind obținerea abuzivă de fonduri publice, au declarat surse judiciare, potrivit Agerpres.

 

Alte două persoane au mai fost reținute în același dosar, aceștia urmând să fie prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

În urma cercetărilor s-a constatat că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, potrivit unui comunicat al IJP Prahova.

 

„În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. Prin acest fapt, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei”, se precizează în comunicat.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments