Protestul deținuților a ajuns și la Penitenciarul Vaslui. Un pușcăriaș din Bistrița a încercat să se spânzure

0
102

Un număr de 56 de persoane private de libertate au refuzat joi dimineaţa, hrana la Penitenciarul Vaslui, după ce în cursul zilei de miercuri 43 de deţinuţi nu au vrut să mănânce, anunţă Agerpres.

 

„Nu s-au mai înregistrat proteste verbale şi nu au fost semnalate violente. Sunt doar 56 de persoane care au refuzat hrana”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

 

El a spus că până în prezent nu au fost înregistrate incidente deosebite, menţionând că deţinuţii beneficiază de asistenţă medicală astfel încât să nu fie probleme.

 

Un deţinut încarcerat la Penitenciarul Bistriţa, în vârstă de 31 de ani, a încercat în noaptea de miercuri spre joi să îşi ia viaţa.

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Judeţean Bistriţa, Mihaela Mastan, a declarat că bărbatul a intenţionat să se sinucidă prin spânzurare şi a suferit o luxaţie de coloană cervicală, care însă nu îi pune viaţa în pericol.

 

Deţinutul va fi dus în cursul zilei de joi la un consult psihiatric, în urma căruia se va decide dacă acesta va rămâne internat pe secţia de psihiatrie sau va fi externat.

 

Mai mulţi deţinuţi au protestat, miercuri, în incinta Penitenciarului Bistriţa, cei care au urcat pe acoperişul blocului alimentar coborând abia în jurul orei 23,00 pentru a fi duşi în celule.

 

(Sursa: HotNews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBacalaureat 2016. Peste 2.100 de contestații depuse în județul Iași
Articolul următorLovitură cruntă pentru Statul Islamic: „Omar Cecenul”, unul dintre lideri, a fost ucis (VIDEO)
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments