România intră cu 50 de soldați în lupta împotriva Statului Islamic

0
79

România va participa, în 2016, cu cel mult 50 de militari la Coaliţia Globală anti-Statul Islamic, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN), după reuniunea de la Washington a miniştrilor Apărării şi de Externe din ţările membre ale alianţei.

 

„România va participa în anul 2016, la demersurile Coaliţiei Globale, cu un efectiv total de până la 50 de militari, destinat activităţilor de instruire şi consiliere a forţelor de securitate irakiene”, potrivit MApN.

 

Ministrul român al Apărării, Mihnea Motoc, a participat, miercuri şi joi, la Washington, la Reuniunea ţărilor contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIL, condusă de Statele Unite ale Americii.

 

SUA şi aliaţii lor din cadrul coaliţiei împotriva grupării Statul Islamic s-au angajat, miercuri, să zdrobească „tumora” jihadistă în Siria şi în Irak şi să combată „metastazele” atacurilor islamiste din lume.

 

Condusă de către Statele Unite, coaliţia a lansat în doi ani aproximativ 14.000 de atacuri aeriene în Şiria şi Irak.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSăptămână decisivă pentru Ianis Hagi. Zilele acestea trebuie să demonstreze că merită să rămână în lotul Fiorentinei
Articolul următorCopil de 12 ani, SCLAV pe moșia viceprimarului din comuna vasluiană Vetrișoara
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments