Statul Islamic execută patru fotbaliști sirieni foarte populari, acuzați de spionaj în favoarea rebelilor kurzi

0
99

Călăii din Statul Islamic au executat cinci bărbaţi, în Raqqa, iar patru dintrei ei erau fotbalişti la echipa Al-Shabab, foarte populari în Siria.

 

ISIS i-a suspectat pe cei cinci bărbaţi că ar fi spioni pentru rebelii kurzi şi pentru ca fotbalul este considerat anti-islamic de către liderii religioşi ai grupării.

 

Conform Daily Mail, victimele au fost decapitate în faţa unei mulţimi. La execuţie au participat ca martori şi copii, care au fost apoi obligaţi să inspecteze trupurile însângerate ale victimelor, mai scrie tabloidul britanic.

 

 

Imaginile tulburătoare au fost apoi publicate pe reţele de socializare, unde victimele au fost identificate ca fiind Osama Abu Kuwait, Ihsan Al Shuwaikh, Nehad Al Hussen şi Ahmed Ahawakh, însă a cincea victimă a rămas încă neidentificată.

 

După ce au pus stăpânire pe oraşul Raqqa, în urmă cu doi ani, jihadiștii au interzis orice eveniment sportiv, iar cei care încalcă regulile sunt aspru pedepsiţi. Anul trecut, ISIS a executat 13 băieţi pentru că se uitau la un meci de fotbal al Irakului.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments