Surpriză: PMP și UNPR fuzionează

0
113

UNPR, partidul al cărui lider a fost Gabriel Oprea, fuzionează cu PMP, formaţiunea înfiinţată de Elena Udrea. Liderii Valeriu Steriu şi Traian Băsescu au anunţat că au ajuns la un acord, după negocieri care au durat două săptămâni. Practic, UNPR va fi absorbit, deoarece viitoarea formaţiune va avea numele şi însemnele PMP. Progresiştii au câştigat jumătate din funcţiile de conducere la nivel central şi în filiale.

 

Traian Băsescu: Va fi o fiziune. Miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare partid congresele de fuziune.

 

Valeriu Steriu: Cred că sunt foarte mulţi români care vor să aleagă altceva decât PSD sau PNL. Cred că putem fi alternativa. În unanimitate colegii mei au spus că asta este varianta cea mai bună.

 

Traian Băsescu: Am semnat cu domnul preşedinte Steriu acordul de fuziune. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară, va avea sigla şi imnul PMP. Va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu, de 50%-50%. Noul partid va avea patru primvice-preşedinţi, funcţiile se vor împărţi în mod egal. Acordurile de colaborare rămân aşa cum sunt. Nu stricăm majorităţile, fie că sunt făcute cu PSD (UNPR în Parlament – n.r.) sau cu PNL (PMP în consilii locale şi judeţene – n.r.).

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments