Trai pe vătrai pentru omul bun la toate. Troll pesedist, pus şef în Primărie de Chirica

0
1375

Gura lumii susţine că „un lipitor de afişe” a ajuns mare şef în „noua” primărie a lui Chirica. Reforma anunţată de primarul Mihai Chirica în Primărie este contrazisă de deciziile pe care le ia. Şef al Serviciului Administrativ în locul lui Eugen Chişcă „omul lui Nichita” a fost numit Lucian Bălinişteanu, „omul lui Chirica” din PSD. „Noi, tinerii social-democraţi, vă dorim multă sănătate şi îndeplinirea tuturor idealurilor pe care le slujiţi!”, a fost un mesaj de pe Facebook, de ziua actualului primar, la care s-a raliat şi Bălinişteanu.

 

Vântul schimbării din Primăria Iaşi pare să fie doar praf în ochii ieşenilor. Noul primar, Mihai Chirica, a promis alegătorilor că noua administraţie va fi diferită de cea condusă de predecesorul Gheorghe Nichita. Cu toate acestea, noul edil nu s-a putut abţine şi a promovat în funcţie de conducere un apropiat care l-a ajutat în timpul campaniei electorale. Profitând de demisia lui Eugen Chişcă, şeful Serviciului Administrativ şi un apropiat al fostului primar, Chirica l-a numit în această funcţie pe Lucian Bălinişteanu, membru PSD la Tineret.

 

Surse din partid: „Din păcate, Chirica nu are oameni”

Numirea lui Bălinişteanu pe funcţia de şef de serviciu i-a făcut pe unii angajaţi din Primărie, dar şi colegi ai primarului din PSD să strâmbe din nas. „Domnule, asta-i schimbare? Cum să pui un lipitor de afişe şef peste un serviciu? De când a venit, a început să-i ia pe toţi la rost. Îţi vine şi să râzi. A plecat Chişcă, ca să vină unul care nu are nicio treabă cu funcţia asta. El l-a ajutat pe Chirica în campanie şi a primit funcţia asta. Bălinişteanu a a fost la Tineret la PSD şi a lucrat şi în Primărie. Este venit pe filiera Harabagiu (Gabriel Harabagiu – viceprimar PSD) şi Bogdan Cruceanu (lider la TSD n.r.). Nu se face aşa schimbarea”, spun surse din PSD. Informaţia numirii lui Bălinişteanu este confirmată de reprezentanţii Primăriei. „Domnul Bălinişteanu a fost numit temporar în funcţie. Urmează ca postul să fie scos la concurs conform legii, după ce va fi publicat anunţul în Monitorul Oficial. Cred că anunţul va fi publicat în această vară”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al primăriei. Dacă va concura pentru post, Bălinişteanu are toate şansele să câştige concursul.

 

Cine a stat aproape de Chirica în fotografiile puse pe Facebook, alături de mesaje de felicitare de ziua acestuia? Bălinişteanu, viitorul şef din Primărie

Postul are miză

Funcţia pe care a primit-o tânărul Bălinişteanu nu este una lipsită de miză. Omul lui Chirica va avea pe mână tot ce înseamnă aprovizionarea municipalităţii, de la asigurarea necesarului de hârtie până la combustibilul folosit de parcul auto. El ar urma să întocmească referatele ce stau la baza organizării unor ulterioare licitaţii. Mai mult, Lucian Bălinişteanu va avea în subordine toţi şoferii ce deservesc Palatul Roznovanu. Conform singurei declaraţii de avere disponibile, din 2011, Lucian Bălinişteanu nu deţine proprietăţi, nu are conturi în bancă, singurul venit fiind cel de inspector de specialitate în cadrul Direcţiei Economice şi Finanţe Publice Locale (DEFPL). Acum, noua funcţie îi va furniza un salariu lunar de aproximativ 3.000 de lei, net.

 

Viceprimarul Harabagiu: „E un om orientat”

Executivul Primăriei consideră că numirea în funcţie a lui Bălinişteanu este o decizie corectă. „El a lucrat la Finanţe şi la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni. E un băiat care-şi face datoria, muncea non-stop. Când era la Direcţia Economică, toată lumea îl lăuda, este un om activ, care se implică. Nu este genul care de abia aşteaptă să se termine programul, e un om orientat”, a declarat viceprimarul Gabriel Harabagiu. Primarul Mihai Chirica a nuanţat: „Nu este dată nicio dispoziţie dată în acest sens. Staţi să vorbesc şi cu el, să-l cunosc”, a declarat edilul-şef.

 

Citește și EXCLUSIV. Clanul Olteanu, profituri imense din spaţiile şi terenurile Primăriei

 

Funcţie blestemată

Până nu demult, funcţia de şef al Serviciului Administrativ a fost ocupată de Eugen Chişcă, faimos pentru că a fost şoferul fostului edil-şef. Chişcă a fost implicat în dosarul de abuz în serviciu deschis fostului primar Gheorghe Nichita. Mai precis, fostul primar şi-a folosit oamenii din subordine pentru a-şi urmări amanta, Adina Samson. Rolul lui Chişcă a fost acela de a contacta un reprezentant al unei firme de telefonie mobilă pentru a face rost de desfăşurătorul convorbirilor efectuate de amantă. Pentru a scăpa de puşcărie, Chişcă a semnat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi, în ianuarie 2016, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii, pentru o perioadă de 60 de zile.

 

 

 „Pai mai copii, este al 10 lea an de cand avem presedinte pdl si vreo 8 ani a fost si prim ministru si cam cu ce s a ales Iasul? El nu venea nici macar pe 24 decembrie (probabil ianuarie n.r.). Sunteti penibili de a dreptul!” Bălinişteanu, foarte activ pe Facebook, uneori în rol de troll anti-Băsescu

Mesaje pe Facebook în care Bălinişteanu apare în poze alături de Chirica, de ziua acestuia

„TSD IAŞI îşi sărbătoreşte preşedintele. La mulţi ani d-le Mihai Chirica!” (2 septembrie 2013)

„Astăzi urăm LA MULŢI ANI fericiţi domnului viceprimar al Iaşiului, Mihai Chirica! Suntem bucuroşi că am sărbătorit împreună această zi şi că organizaţia municipală a Partidului Social Democrat are un lider valoros în frunte! Vă dorim sănătate, forţă de muncă şi împliniri alături de cei dragi dumneavoastră! (1 septembrie 2014)

„Astăzi urăm LA MULŢI ANI domnului preşedinte al PSD Municipiul Iaşi, Mihai Chirica. Noi, tinerii social-democraţi, vă dorim multă sănătate şi îndeplinirea tuturor idealurilor pe care le slujiţi!” (1 septembrie 2015)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments