VIDEO. Zeci de polițiști și jandarmi, mobilizați pentru restabilirea ordinii la Penitenciarul Botoșani

0
89

Zeci de jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani, dar şi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, alături de poliţiştii de la Direcţia pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi de la Serviciul de Ordine Publică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani au intervenit, miercuri după-amiază, în sprijinul lucrătorilor Penitenciarului Botoşani, pentru restabilirea ordinii în unitatea de detenţie, pe fondul protestelor deţinuţilor.

 

Reprezentanţii penitenciarului, alături de jandarmi şi poliţişti, au demarat o procedură de negociere cu protestatarii, pentru a-i determina pe aceştia să renunţe la acţiuni.

 

Negocierile au început la aproape 20 de ore de la debutul protestelor, după ce în cursul zilei de miercuri grupuri de deţinuţi s-au urcat pe acoperişurile unor secţii ale închisorii, manifestându-se zgomotos.

 

 

Escaladarea acoperişurilor s-a produs după ce marţi seară, dar şi în noaptea de marţi spre miercuri, deţinuţii au dat foc la saltele şi la lenjeria de pat.

 

„Protestele nu vizează conducerea unităţii de detenţie. E mai mult un gest de solidaritate cu colegii din ţară, care au organizat proteste similare. Nemulţumirile lor sunt generale”, a declarat, marţi seară, pentru AGERPRES, directorul executiv al Penitenciarului, Dan Brehuiescu.

 

Un grup de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani s-a urcat, miercuri, pe acoperişul uneia dintre clădirile închisorii protestând faţă de condiţiile de detenţie. Protestatarii s-au manifestat zgomotos, fluierând şi strigând, printre altele, „Libertate!”sau„  Hoţii!”.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn fost parlamentar de Iași, președinte al Curții Constituționale a României. Valer Dorneanu: „Nu vrem să fim arbitru de ring, ci arbitru constituțional”
Articolul următorCOȘMAR! Copil de numai patru ani, căzut de la etajul trei al unui bloc din Tomești. Mama e în stare de șoc
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments