A fost redeschisă publicului Cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare (VIDEO)

0
328

Muzeul de Istorie din Suceava a fost redeschis, duminică, după finalizarea modernizării şi reabilitării, care au costat 12 milioane de euro.

 

Tot duminică a fost redeschisă şi Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare, de asemenea, reabilitată şi restaurată printr-un proiect de 17 milioane de euro (fonduri europene).

 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, în ultimii ani, muzeul a suferit un amplu proces de consolidare şi dotare, suprafaţa mărindu-se de la 3.200 mp la 7.300 mp.

 

Flutur a reamintit că această clădire a fost construită între anii 1901-1903 şi a avut ca destinaţie iniţială Căpitănia şi sediul de Poştă, între anii 1918-1968 a fost sediul Prefecturii, iar din 1968 a găzduit Muzeul Bucovinei.

 

El a arătat că proiectul de modernizare a muzeului a fost iniţiat în 2009.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCleric musulman căsătorit cu o fetiță de numai 6 ani: „Este o ofrandă. Mi-a fost trimisă drept cadou”
Articolul următorSe prelungeşte cu o lună sesiunea de depunere pentru agricultorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments