Aeroportul Iași, certificat ca „Aeroport Internațional”. Este singurul din zona Moldovei care îndeplinește toate condițiile

0
135

Aeroportul din Iaşi a fost certificat ca „Aeroport Internaţional” după ce a demonstrat că îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu. Raportul privind îndeplinirea condiţiilor de certificare a fost emis de către comisia de evaluare numită prin ordinul Minstrului Transportului şi Infrastructurii.

 

Aeroportul Iaşi a solicitat verificarea îndeplinirii cerinţelor privind certificarea ca „aeroport internaţional” şi a obţinut acest titlu în urma unui proces complex de identificare şi evaluare a modului în care s-a dezvoltat şi modernizat în ultimii ani. Din comisie au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerului Sănătăţii.

 

Investiţiile realizate la Aeroportul Internaţional Iaşi (construirea unei noi piste flexibile, extinderea platformei, precum şi ridicarea unui nou terminal), creşterea capacităţii de procesare a pasagerilor la 850.000 până la finalul acestui an (mai mult decât dublu faţă de 2015), noile proceduri, echipamentele performante şi gama de servicii oferite au permis ridicarea treptei de certificare.      

 

 

Marius Bodea, Preşedintele C.A. Aeroportul Internaţional Iaşi:

„Astăzi, pentru prima dată în istoria sa, Aeroporul Iaşi îşi poate susţine şi denumirea sa uzuală de Aeroportul Internaţional Iaşi. În acest moment, suntem singurul aeroport certificat ca Aeroport Internaţional din zona Moldovei, iar acest titlu vine ca o recunoaştere a eforturilor depuse pentru a ne consolida poziţia inclusiv pe piaţa internaţională. Ca să se înţeleagă mai clar diferenţa, Aeroportul Internaţional face dovada îndeplinirii constante a tuturor cerinţelor de deservire a pasagerilor, la standarde ridicate, poate asigura un flux continuu al zborurilor internaţionale regulate, pe când un Aeroport deschis traficului internaţional are condiţii minime pentru deservire. În lipsa investiţiei în noul Terminal, construcţie realizată în doar 6 luni, aeroportul nostru nu ar fi putut obține acesta certificare, în prezent noua infrastructură asigurând în mod corect şi, cel mai important, în mod continuu aceste condiţii. De altfel, noi avem în plan extinderea zonei aeroportuare, iar asta presupune, printre altele, unirea celor două terminale existente într-o singură construcţie care să poată susţine eficient fluxul crescut de călători. Aeroportul Iaşi, lider în zona Moldovei şi al treilea din ţară, a dovedit în tot acest timp că este un exemplu de conformare cu cerinţele europene în domeniu, fiind recunoscut pe plan mondial şi ca un exemplu de bună practică”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent2 echipe din Iași o vor lua la vale pe 3 Septembrie, la RED BULL SOAPBOX din Cluj-Napoca
Articolul următorMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, rănit grav într-un accident rutier. În mașină se mai afla omologul său din Kuwait
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments