Cu puţin ghinion, actualul senator PSD Ionel Agrigoroaei, cunoscut drept „traseistul traseiştilor”, şi-ar putea pierde şi libertatea, fiind condamnat, în primă instanţă, la o pedeapsă cu suspendare. Comportamentul şi alegerile sale produc stupoare şi reprezintă un exemplu simptomatic pentru decăderea clasei politice româneşti. Fosta sa soţie, de care s-a despărţit la notar, îi ţine isonul şi îi explică declinul prin teorii ale conspiraţiei.
În politică este „traseistul absolut”, în afaceri a dat faliment după faliment, iar acum i se duce de râpă şi familia. Antonela, fosta soţie a senatorului PSD, Ionel Agrigoroaei, a povestit, pentru 7EST, cum şi-a petrecut viaţa alături de cel ce a fost o speranţă a mediului de afaceri local.
Au divorţat după 20 de ani
Antonela spune că, la vârsta de 15 ani, a fost abordată de tânărul Ionel, un bărbat chipeş. „El era mai mare decât mine cu cinci ani. În 1991, când aveam 17 ani, ne-am căsătorit. Nu era nevoie de acordul părinţilor, iar ai mei, oricum, îl plăceau. Fiind dobrogeancă, nu prea suportam moldovenii, dar el era frumuşel, ce-i drept. Eu eram puţin mai înaltă decât el. M-a cucerit tupeul lui. Era un bărbat educat. Acum, noi suntem divorţaţi de doi ani, dar locuim împreună. După 20 de ani de căsnicie, mai apar disensiuni”, a povestit Antonela Agrigoroaei.
Spune că şi-a lăsat bărbatul într-un moment de nervi. „Divorţul a intervenit după o stare de nervi, plafonare. Eu sunt cea care m-am supărat şi m-am dus la notar. Şi Ionel a fost ambiţios şi a semnat. Nu a fost un divorţ cu surle trâmbiţe. Noi suntem oameni echilibraţi. Nu exclud posibilitatea să mă recucerească. Noi locuim împreună şi acum, ca doi oameni normali şi ne ocupăm de cei doi copii ai noştri. Nadine, care este în anul trei la Drept şi Andrei, care este elev”, a spus fosta consoartă a senatorului. Anterior, cei doi depuseseră o acţiune de divorţ la instanţă, în 2011, dar renunţaseră apoi la judecată.
Ionel Agrigoroaei, alături de fosta, sau, de ce nu, viitoarea soţie
A fost martora celor trei falimente
Ionel Agrigoroaei avea afaceri în industria textilă încă din 1990. De atunci, de trei ori a dat faliment, publicând şi o carte pe această temă. În 2008, Agrigoroaei controla Aya Sports, o firmă profitabilă în industria textilă din Iaşi. Dar, comenzile au scăzut, băncile nu-şi primeau ratele. În plus, declinul a venit şi după pariurile proaste de pe piaţa imobiliară. „În momentul în care ne-am cunoscut, Ionel avea afaceri prin corporaţii. Eu am învăţat pe lângă soţul meu. Cu afacerile, au fost tot felul de perioade. De exemplu, în 1992 ne-a afectat perioada de inflaţie”, îşi aminteşte femeia.
Probleme cu interlopii, acum stau în chirie
Din 2014, familia Agrigoroaie s-a confruntat cu o serie de probleme care au adus-o în atenţia opiniei publice. Totul a pornit de la cumpărarea, de către Vandam Constantin, ce face parte din clanul Tănase, a casei familiei din Ţicău. Vandam şi-a mutat familia acolo, iar familia Agrigoroaei, care locuia într-un imobil alăturat, construit fără autorizaţie, a susţinut că a fost ameninţată în mod repetat pentru a pleca de tot. Antonela Agrigoroaei consideră că în spatele acestor atacuri sunt politicieni deranjaţi de atitudinea sănătoasă a fostului soţ în ceea ce priveşte politica naţională. „Noi stăm acum în chirie. Fostului viceprim-ministrul Gabriel Oprea, care se ocupa de Siguranţa Naţională şi Ordine Publică, îi transmit acum, cand are mai mult timp pentru reflecţie, să revadă ceea ce coordona. Doar pentru faptul că fostul meu soţ, împreună cu colegii din PP-DD, doreau să-şi refacă grupul distrus de el, ne-a scos în stradă din casa pe care o deţineam şi în care locuiam legal. Am fost evacuaţi forţat, ilegal, în plină iarnă, interlopii fiind coordonaţi, încurajaţi, susţinuţi, plătiţi de oamenii corupţi ai generalului Oprea, coordonaţi în mod direct de un fost poliţist, actual soţ de judecătoare”, a explicat Antonela Agrigoroaei.
„A vorbit prea mult în Parlament, a atras invidii”
Colega de apartament a senatorului consideră că acesta a făcut mai multe lucruri decât un parlamentar cu cinci mandate. „Când apare în Parlamentul României un Ionel Agrigoroaei, cu iniţiative, contacte în foarte multe ambasade, atrage invidia, foarte mulţi fiind deranjaţi. Sunt parlamentari care stau de patru, cinci mandate, fără să facă nimic. Am avut foarte mult de suferit din cauza asta, mai ales când a vrut să reînfiinţeze grupul PP-DD. La momentul potrivit, vom ieşi public cu detalii. Aşteptăm un răspuns din partea organelor abilitate”, a declarat Antonela Agrigoroaei.
Probleme cu legea
La finele anului trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe senator la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru fals în înscrisuri şi complicitate la înşelăciune. Fosta soţie a primit doi ani şi patru luni de închisoare, tot cu suspendare. „Mulţi spuneau că o să ajungem la nebuni sau că mă voi sinucide. Suntem puternici”, a spus despre acest dosar Antonela Agrigoroaei. Procesul se află în faza de apel.
La un moment dat, Agrigoroaei a încercat şi o afacere cu prăjituri. Nici asta n-a mers
Clipele jenante din cariera senatorului
Condamnat, în primă instanţă, pentru infracţiuni bancare;
Dat în judecată, pentru datorii, de furnizorul de energie electrică, de operatorul serviciilor de salubritate, de o editură care i-a tipărit o carte şi de hotelul în care a stat în Capitală, în calitate de parlamentar;
După ce i-a fost vândută casa la licitaţie, s-a declarat victimă a unui clan ţigănesc şi a cerut ajutorul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării;
A fost membru al următoarelor partide, în ordine: PSD, PDL, PPDD, UNPR, PPDD, UNPR, PDS (partidul lui Vanghelie), PSD. Între PDS şi PSD a avut o tentativă de a intra în PMP;
Deţine un site unde este prezentat ca politician de anvergură, multe dintre ştiri fiind de domeniul fantasmagoriei: „Surpriză la Iaşi: Senatorul Ionel Agrigoroaei este cel mai bine plasat în topul încrederii în oamenii politici” sau „Trebuie să menţionăm că senatorul Ionel Agrigoroaei a fost ales, în 2013 şi 2014, lider al activităţii în Parlamentul României pentru fecunda şi intensa sa activitate parlamentară”.
Este neîntrecut la iniţiative parlamentare năstruşnice: 100 euro alocaţia la copii, românii plecaţi la muncă în străinătate, care vor să-şi deschidă o afacere în ţară, să beneficieze de 150.000 de euro printr-un împrumut bancar cu dobândă subvenţionată de stat.