Alertă la frontiera de vest! 27 de sirieni și un irakian, prinși la granița dintre România și Serbia

0
78

Poliția de Frontieră Timiș a anunțat că 27 de imigranti sirieni si un irakian au fost prinși noaptea trecută în timp ce încercau să treacă ilegal granița în România din Serbia.

 

O echipă formată din polițiști de frontieră de la Sectorul Politiei de Frontieră Lunga și jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș a prins, în noaptea de joi spre vineri, 28 de migranți – 27 de sirieni și un irakian -, care intenționau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia.

 

Acțiunea polițiștilor a avut loc în apropierea graniței cu Serbia, între localitățile Comloșu Mic și Comloșu Mare, din județul Timiș.

 

Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera au descoperit si un cetatean sarb, care mergea pe acelasi traseu folosit de migranti, pentru prinderea acestuia fiind tras un foc de arma in plan vertical.

 

”Politistii de frontiera au procedat la somarea celui in cauza, insa barbatul nu s-a oprit, incercand sa fuga spre teritoriul statului vecin. In conformitate cu prevederile legale in vigoare, politistii de frontiera au tras un foc de avertisment in plan vertical, moment in care persoana in cauza s-a supus somatiilor, fiind dusa la sediul sectorului pentru cercetari”, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera

 

In prezent, sarbul este cercetat pentru a se stabili daca este implicat in calauzirea grupului de migranti.

 

Potrivit comunicatului citat, intre cei 28 de migranti se aflau si doi copii cu varste de zece luni si trei ani. Ceilalti 26 de adulti au varste cuprinse intre 18 si 40 de ani.

 

In acest caz au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe pentru cercetarea in comun a incidentului si punerea in aplicare a acordului de readmisie.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSpectacol la fundul gol! Un bărbat cu probleme psihice a băgat spaima în spectatorii de la un festival din Mangalia
Articolul următorVIDEO. Steven Seagal primit cu… morcovi de președintele Belarusului
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments