Arena Events a „umflat” nota, Chirica suflă și-n iaurt. Primăria nu acceptă nota de plată de 541.000 de lei pentru FIE 2015

0
563

Lăsăm instanța să hotărască dacă acești bani trebuie dați, este răspunsul evaziv al Primăriei. Contractul s-a semnat cu doar câteva zile înainte ca Mihai Chirica să devină interimar. Arena Events era abonată la toate evenimentele de la Iași.

 

Într-un răspuns extrem de ambiguu, Serviciul Juridic al Primăriei Iași sugerează că nu a făcut plata către Arena Events pentru FIE 2015 deoarece suma de 541.000 de lei solicitată nu este în totalitate justificată. „Instanta va stabili dacă serviciile prestate de SC Arena Events SRL reflectă pretențiile financiare ale acesteia”, este fraza-cheie din răspunsul formulat de Primărie la cererea 7EST.

Coman a semnat, altul va plăti

Actualul primar, Mihai Chirica, a preluat Festivalul Educației 2015 în primele sale zile de interimat. El a găsit gata semnat contractul cu Arena Events, în valoare de 541.000 de lei, dar pe care nu l-a achitat nici la această oră, firma de organizare evenimente făcând o ultimă notificare în iulie 2016, după care s-a adresat instanței. Noul primar nu comentează acest subiect, răspunsul Juridicului lăsând de înțeles că nu va accepta plata decât după o decizie judecătorească definitivă. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, nu a dorit să precizeze nici dacă există un audit intern în privința acestor cheltuieli: „Singurul răspuns este cel pe care vi l-am comunicat în scris”.
Contractul cu Arena Events fusese semnat de fostul director din Primărie, Cosmin Coman, care avea o îndelungată experiență în colaborarea cu această firmă la evenimentele organizate de Primărie. O ipoteză lansată în 2015 este că acest contract a fost parafat înainte de încheierea procedurii de achiziție a serviciilor.

 


Chris Norman a fost plătit în avans de Arena Events, dar la Primărie s-a schimbat echipa

Nici Ladin nu comentează

Onorariile acordate Direcției 5 și lui Chris Norman sunt confidențiale, mai precizează Serviciul Juridic al Primăriei. „Doar firma de impresariat poate divulga onorariile. Tariful de 541.000 de lei include sceno-tehnica (scenă, lumini, sunet), echipa tehnică și organizatorică, costurile aferente artiștilor (transport, cazare, masă și onorarii)”, spun reprezentanții Primăriei. Bugetul total al FIE 2015 a fost de 2,6 milioane de lei.
Contactat telefonic de 7EST, Corneliu Ladin, omul din spatele Arena Events, a refuzat dialogul: „Îmi pare rău, nu pot vorbi, sunt într-o producție acum”.
Straniu este că Primăria Iași a colaborat cu Arena Events și încă un asociat și la ultimul Revelion, achitând o factură totală de 400.000 de lei. La FIE 2016 însă, firma care s-a ocupat de scenă, lumini și sunet a fost alta.

 

Citește și DNA anchetează Holograma care n-a fost. Concluzii comune ale Curţii de Conturi şi Consiliului Judeţean: achiziţiile de la MNLR sunt vraişte

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments