Bătrână din Ialomița, decedată după ce a fost infectată cu virusul West Nile

0
957

O femeie în vârstă de 79 de ani din Ialomița a murit după ce a fost infectată cu virusul West Nile, anunță Ministerul Sănătății. Bătrâna avea deja o patologie care a cauzat complicaţii. Este primul deces provocat de acest virus anul acesta.

 

Femeia a fost internată în data de 28 iulie cu o patologie complexă şi a murit câteva zile mai târziu, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, citat de Mediafax.

 

Potrivit Centrului de prevenire a bolilor din SUA (Center for Disease Control and Prevention, CDC), 70 – 80% din persoanele care sunt infectate cu virusul West Nile nu dezvoltă niciun fel de simptome şi mai puţin de 1% din persoanele care sunt infectate dezvoltă probleme neurologice precum encefalită sau meningită. Din toate formele posibile de boală cauzată de acest virus, rata de mortalitate în grupele de risc, cu precădere persoanele vârstnice cu patologie asociată, este în medie de 4%. Incidenţa formelor grave şi a decesului este extrem de redusă.

 

Laurenţiu Colintineanu dă însă asigurări că nu suntem într-o situatie gravă care să cauzeze îngrijorarea populaţiei.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments