Mugur Isărescu și-a făcut public salariul. Vezi câte mii de euro ridică lunar guvernatorul BNR

0
915

Mugur Isărescu are un salariu lunar de 61.203 lei (13.601 euro), potrivit propriilor declarații făcute publice astăzi. Acesta a precizat că în şedinţa Consiliului de Administraţie al BNR din 3 august s-a decis publicarea minutelor şedinţelor de politică monetară şi a veniturilor realizate de membrii CA al BNR.

 

„Vă prezint salariul net şi indemnizaţia de conducere care revin guvernatorului: salariul net lunar este de 42.727 lei, iar indemnizaţia lunară pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie este de 18.476 lei. Astfel, venitul net lunar total este de 61.203 lei (13.601 euro, la un curs de 4,5 lei/euro)”, a declarat Isărescu.

 

Deși a atins vârsta pensionării, guvernatorul BNR spune că nu a făcut demersurile necesare pentru a încasa și pensia.

 

„Conform Codului Muncii, începând cu 1 iunie 2014, la împlinirea vârstei de 64 ani şi 10 luni am îndeplinit condiţiile cumulative de muncă şi stagiu de pensionare, dar contractul meu de muncă cu Banca Naţională a continuat pe baza deciziei Parlamentului de numire în funcţia de guvernator. Nu am depus cerere de pensie la Casa Teritorială de pensii şi, ca urmare, nu mi s-a calculat, nu mi s-a stabilit, nu am încasat pensia şi nu s-a cumulat pensia cu salariul. Am considerat că acesta este un gest normal şi frumos să nu încasez şi pensia atâta vreme cât încasez un salariu de la BNR”, a subliniat Isărescu.

 

Potrivit lui, pensia va intră în plata după depunerea dosarului şi nu se plăteşte sub nicio formă retroactiv.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFostul primar al comunei sucevene Frumosu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru fraudare de fonduri europene
Articolul următorVIDEO. Imagini dramatice: copil salvat în ultima clipă înainte de a fi lovit în plin de tren
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments