Sistemul reacționează: tânăra externată din Spitalul Municipal Pașcani cu copilul mort în burtă este vinovată

0
182

Tânăra externată din Spitalul Municipal Paşcani cu copilul mort în burtă a fost îngrijită corect. Aceasta este concluzia inspectorilor DSP Iaşi. 

 

„Urmare a discuţiilor avute cu cadrele medicale din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani şi analizând foaia de observaţie şi celelalte documente, echipa de control a DSP consideră că nu au fost încălcate drepturile pacientei, cazul a fost manageriat corect medical, respectându-se inclusiv, în orice etapă, opţiunile pacientei”, arată DSP într-un comunicat de presă.

 

Inspectorii DSP mai subliniază că pacienta a fost consultată imediat, după prezentarea în secţia de maternitate, de către medicul de gardă. „Aspectul ecografic pleda pentru sarcina oprită în evoluţie, neembrionată, care i-a fost explicat pacientei, dar aceasta nu a acceptat chiuretajul uterin evacuator susţinând că sarcina este viabilă”, se mai menţionează în comunicat.

 

Ioana Chihaia, o tânără de 21 de ani din Vânători, a reclamat săptămâna trecută că a fost tratată cu dispreţ de cadrele medicale şi că, mai mult decât atât, i-a fost refuzată realizarea unui chiuretaj medical, având în vedere că sarcina sa era oprită în evoluţie. Tânăra preciza că a fost internată mai multe zile în Spitalul Municipal din Paşcani fără să primească tratament specific, cu toate că avea dureri. Ulterior, a venit pe cont propriu la Maternitatea „Cuza-Vodă” unde i s-a făcut imediat chiuretajul.

 

DSP a început o anchetă în momentul în care pacienta a făcut o serie de acuzaţii la adresa medicului curant, ginecologul Silvia Baican. DSP a concluzionat ieri că pacienta a fost îngrijită corespunzător, cu toate că refuzul acesteia pentru procedura de chiuretaj ar fi fost fost doar verbal, fără să existe documente care să ateste acest lucru.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFamilia Olteanu: tata ascunde contracte, fiul taie bilete fără contract
Articolul următorExercițiu militar în Transnistria: Armata rusă simulează o intervenție pe teritoriul Republicii Moldova
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments