ȘOCANT. Blocul devastat de explozia din Copou a stat pe o bombă cu gaz. Ce spun specialiștii INSEMEX despre situația incredibilă de la Iași

0
179

Explozia petrecută la începutul săptămânii într-un bloc din Iaşi necesită „cea mai complexă expertiză de până acum”.

 

Avertizarea vine din partea specialiştilor de la INSEMEX Petroşani, care confirmă că au găsit o mare cantitate de gaze în canalizarea imobilului. Forţat de situaţie, furnizorul a pus la dispoziţie sinistraţilor mai multe apartamente, dar şi anumite sume de bani drept despăgubire.

 

Specialiştii de la INSEMEX au găsit o concentraţie mare de gaz atât în subsolul blocului, cât şi în canalizare.

 

Constantin Lungu, director ştiinţific INSEMEX: „Consider că e una dintre cele mai complexe expertize tehnice pentru a stabili cu exactitate cauzele care au condus la această deflagraţie. Am descoperit în curtea acestui imobil, la nivelul căminelor, concentraţii mari de gaz.”

 

Între timp, în tot cartierul Copou, după ce locatarii au reclamat un miros puternic de gaz, autorităţile locale au decis să ia măsuri imediate şi să schimbe de săptămâna viitoare toată reţeaua de pe strada pe care s-a produs explozia. Reprezentanţii EOn au recunoscut că acolo ţeava de gaz era spartă în trei locuri şi nu mai fusese reparată de zeci de ani.

 

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi: „Ceea ce s-a întâmplat în Iaşi trebuie să fie o concluzie pentru o ţară întreagă: 26 de ani de exploatare a unei reţele care nu se mai face ca înainte, cu eficienţa asta economică care trebuie să crească peste tot, au fost daţi oameni afară, planurile de reparaţii nu mai sunt urmărite cum trebuie şi consecinţele sunt victimele omeneşti.”

 

Toate familiile care au rămas fără locuinţă stau acum în chirie, pe cheltuiala firmei EON.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Superb! Dansul cailor sălbatici
Articolul următorTrist. Un român s-a aruncat în fața metroului din Napoli
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments