Veolia anunţă sistarea apei calde în zilele de 23 şi 24 august pentru realizarea a 38 de intervenții în cadrul lucrărilor programate vara aceasta

0
138

Veolia Energie Iaşi continuă în ritm alert lucrările cuprinse în programul menit să pregătească derularea în condiţii optime a sezonului de încălzire 2016-2017. Astfel, în zilele de 23 şi 24 august se vor executa, în paralel, 38 de intervenţii la CET Tudor (23), pe reţelele primare (12) şi secundare (3), lucrări ce necesită sistarea apei calde în Municipiul Iaşi începând de marţi, 23 august orele 00h00 şi până miercuri, 24 august orele 22h00.

 

Această acţiune integrată are ca principal obiectiv furnizarea de servicii la cel mai înalt grad de calitate şi continuitate tuturor clienţilor noştri. Acţiunea urmăreşte, în principal:

– fiabilizarea reţelelor primare din incinta CET Tudor, cele care asigură transportul energiei către punctele termice din oraş pe toată perioada anului;

– eliminarea punctelor slabe identificate pe reţelele de transport şi de distribuţie;

– securizarea vanelor de secţionare de pe reţele în aşa fel încât, în cazul apariţiei unor avarii pe conducte, numărul clienţilor afectaţi să fie redus la minim.

 

 

Lucrările presupun, printre altele, înlocuirea sau revizia a 19 vane cu diametre cuprinse între Dn 40 mm şi Dn 600 mm din CET Tudor şi de pe magistralele de termoficare, înlocuirea de compensatori cu diametrul Dn 1 100 mm în CET 1, modificări de circuite primare în 3 puncte termice, înlocuirea a 2 tronsoane de magistrale identificate ca prezentând risc de avarie şi pregătirea racordurilor pentru conectarea de noi clienţi direct la reţelele primare, cu modul termic individual.

 

Toate aceste lucrări vor fi executate, în paralel, de echipe formate din 128 de persoane (108 angajaţi ai Veolia, 20 angajaţi ai furnizorilor noştri). Durata medie a unei lucrări va fi de 5,9 ore, iar la fiecare intervenţie vor lucra în medie 3,4 persoane.

Dacă ar fi fost executate separat şi nu în cadrul acestei acţiuni integrate, lucrările respective ar fi necesitat 6 opriri diferite şi aprox. 5 zile cumulate pentru manevrele de golire şi, respectiv, umplere a reţelelor.

 

„Lucrările pe care le executăm anul acesta sunt de mare amploare. Vorbim atât despre lucrări de reparaţii şi mentenanţă, cuprinse în programul nostru anual, cât şi despre investiţii majore atât la cele două centrale de producţie, cât şi pe reţelele de transport şi de distribuţie a energiei termice.

Dacă până acum câţiva ani, furnizarea apei calde era sistată timp de 4 săptămâni în timpul verii, ei bine, ne-am mobilizat pentru a executa 38 de intervenţii în paralel, în mai puţin de 48 de ore. Vom avea în teren o echipă formată din 128 de persoane care vor executa lucrări atât la CET Tudor, cât şi pe reţele.

Această acţiune integrată a fost organizată până în cele mai mici detalii din respect pentru ieşenii cărora dorim să le furnizăm apă caldă şi căldură la un grad cât mai înalt de calitate şi continuitate atât în timpul sezonului de încălzire, cât şi în afara acestuia”, a declarat Ana-Maria Icătoiu, Director Comercial și de Comunicare al Veolia Energie Iași.

 

Reamintim că Veolia Energie Iaşi va realiza în cursul anului 2016 investiţii din fonduri proprii în valoare de de 11 milioane de lei, atât la centralele de producţie (6 milioane: cazanul K2 şi turbina TA1 de la CET Holboca), cât şi pe reţelele primare şi secundare (2,3 milioane: înlocuirea a 4 km de ţevi; introducerea a 1,7 km de conducte pentru recircularea apei calde între punctele termice şi blocuri) şi pentru creşterea portofoliului de clienţi (2,7 milioane).

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSuspiciune de plagiat în trei lucrări ştiinţifice ale preşedintelui Comitetului Olimpic Român, Alin Petrache
Articolul următorMINUNE! Un avion ATR-42-300 apare pe mozaicul renovat al vechii catedrale mitropolitane din Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments