Victor Ponta află astăzi dacă va fi exclus din Barou

0
1003

Consiliul Baroului București dezbate astăzi cererea privind excluderea din barou a fostului premier Victor Ponta.

 

Europarlamentarul Monica Macovei a făcut la începutul acestei luni o solicitare scrisă către decanul Baroului București cerând excluderea lui Victor Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de ‘doctor în drept’, titlu care i-a fost retras.

 

„Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educației, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât dl Ponta nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat”, afirma Monica Macovei în solicitarea adresată decanului Baroului București.

 

Europarlamentarul reamintea că, în ianuarie 2015, a mai solicitat în scris Baroului București excluderea lui Victor Ponta din profesie „după ce acesta a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universității București de ‘renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București’, însă Baroul București nu a luat o decizie în acest sens, anunțând că așteaptă ca Universitatea din București să accepte sau nu ‘renunțarea’ la titlul de doctor în drept”.

 

Astăzi, la ora 12.00, atât europarlamentarul Monica Macovei, cât și fostul premier Victor Ponta, au fost invitați la Baroul București pentru a lua parte la ședință. Decizia Consiliului, oricare va fi ea, este atacabilă.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRapperul Chris Brown, arestat după ce a amenințat o femeie cu un pistol
Articolul următorEvaziune fiscală cu prejudiciu uriaș. Percheziții la hoteluri din Olănești și Mamaia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments