Compania Bitdefender a donat 100.000 euro pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi – „Cuminţenia Pământului”.
Este una dintre cele mai importante contribuţii financiare directe aduse, până în prezent, de o companie din mediul privat.
„Implicarea noastră în campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Brâncuşi este una firească fiecărui cetăţean, fiecărei echipe care simte româneşte, respectă valorile culturale autohtone şi se implică în cauzele comunităţii din care face parte”, a declarat Florin Talpeş, CEO al Bitdefender.
La începutul lunii septembrie, ministrul Culturii, Corina Şuteu, anunţa că aproape 700.000 de euro s-au strâns pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi, în campania de subscripţie publică.
Campania de colectă naţională „Brâncuşi e al meu” are ca ţintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donaţii publice până la sfârşitul lunii septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocaţi de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuşi să intre în proprietatea statului, după achiziţionarea de la proprietarii săi actuali.
În prezent, „Cuminţenia Pământului” poate fi văzută la Muzeul Băncii Naţionale a României, de luni până vineri, între orele 10,00 – 18,00, cu ajutorul unei programări prealabile. Intrarea este gratuită, iar vizitatorii muzeului beneficiază de un tur ghidat.
Pe lângă Bitdefender, printre companiile care şi-au anunţat implicarea în susţinerea campaniei subscripţiei naţionale pentru achiziţionarea „Cuminţeniei Pământului” se numără Carrefour, Dedeman, BRD, Uber, Enel, McDonald’s, Banca Transilvania, OMNIASIG, eMAG, UniCredit Bank România, Coresi, New Folder, Unlock, Media Trust, Telekom, Dexter Print, Humanitas şi Cărtureşti.
Există mai multe modalităţi prin care românii pot dona: prin SMS, direct prin intermediul site-ului campaniei, www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual, pe www.emag.ro, „Cuminţenia Pământului”, donând astfel în conturile campaniei pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi; virând lei, euro şi dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.
(Sursa: radioiasi.ro)