E verificat! Cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit

0
121

Aţi citit cu siguranţă o mulţime de lucruri despre uleiurile sănătoase, ştiţi ce proprietăţi are fiecare în parte, care este cel mai savuros şi cel mai sănătos. O problemă apare, însă, la întrebarea „care este cel mai sănătos ulei pentru gătit”.

 

Pentru sosuri crude

Uleiul de măsline extravirgin (obţinut din prima presă a măslinelor) este ideal pentru prepararea sosurilor crude. Uleiul extravirgin este pur şi mult mai aromat decât celelalte variante de ulei de măsline. Urmăriţi ca eticheta produselor să conţină termeni precum “primă presă” sau “presare la rece”.

 

Pentru sote

Uleiul de măsline şi uleiul de susan conţin grăsimi mononesaturate, sănătoase pentru inimă care rezistă gătirii la temperaturi foarte înalte, dar şi temperaturi medii. În plus, uleiul de sunan aduce şi o savoare aparte.

 

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments