Festivitatea deschiderii noului an școlar, la Liceul de Informatică și Şcoala „Carol I” din Iași

0
337

Deschiderea oficială a noului an școlar la Iași se va face luni, în două instituții de învățământ din municipiu.

 

De la ora 9.30, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, în frunte cu Camelia Gavrilă, inspector şcolar general, dar şi reprezentanţi ai Primăriei şi ai Consiliului Judeţean, în frunte cu primarul Mihai Chirica şi preşedintele CJ, Maricel Popa, vor participa la deschiderea oficială care va avea loc la Şcoala primară „Carol I”, iar de la ora 10.30, deschiderea va fi la Liceul de Informatică „Gr. Moisil”. La acesta din urmă, Primăria a construit încă un corp de clădire din cauza lipsei de spaţiu şi numărului mare de elevi.

 

„Toată vara directorii, alături de inspectori şi de comunităţile locale, au căutat soluţii pentru diferite probleme, care sunt legate de deschiderea noul an şcolar, fie că vorbim de igienizări, de reparaţii, de aprovizionarea cu combustibil, manuale şcolare, rechizite. În comunităţile rurale şi urbane mici, mai sunt încă multe lucruri de făcut, e nevoie de proiecte, de trasee, de necesităţi de accesare a unor fonduri deoarece calitatea infrastructurii şcolare trebuie să fie egală peste tot. Şcoala nu poate rezolva singură toate problemele, sunt pe de o parte politicile educaţionale, sunt  chestiuni  pe care le decide ministerul şi le monitorizează inspectoratul, sunt aspecte ce ţin de educaţie, de resursă umană, de pregătirea elevilor, de curriculum, dar sunt şi aspecte care ţin de comunicare şi infrastructuriă. Avem şi două şcoli primare noi, e vorba de Şcoala Carol şi Şcoala Gh. Asachi, desprinse din Negruzzi şi Alecsandri, tocmai în contextul în care erau supraaglomerate aceste unităţi, şi ne raportăm acum la clasele pregătitoare şi o metodologie nu foarte fericită  de înscriere”, a precizat Camelia Gavrilă, cu privire la începerea noului an şcolar.

 

În ceea ce priveşte manualele şcolare, cele gratuite pentru anii terminali de liceu vor sosi până pe 5 octombrie, iar cele pentru clasele mici există deja.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentO minune de 296 de grame. Cel mai mic nou-născut care a supraviețuit din lume
Articolul următorSimone Tempestini câștigă Cotnari Rally Iaşi și devine, pentru al doilea an consecutiv, campion național al României (VIDEO)
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments