Ieșeni, pregătiți-vă: transportatorii vor bloca orașul! Proteste masive împotriva RCA

0
342

Transportatorii ieşeni pregătesc proteste masive împotriva RCA. În perioada 5-12 septembrie, în intervalul orar 10.00-12.00, şoferii profesionişti vor pune în parbriz un afiş cu mesajul „Protestez RCA“ şi vor reduce viteza la minimul posibil.

 

Pe 15 septembrie, tirurile vor ocupa şoseaua de centură, iar taxiurile, strada Anastasie Panu, activitatea de transport rutier urmând să fie oprită în intervalul 9.00-15.00. „Transmitem tuturor ieşenilor posesori de maşini propunerea de a ne sprijini protestul. Nu este doar problema noastră, ci a oricărui deţinător de maşină. De la maxim 1.050 lei în decembrie anul trecut, RCA a ajuns acum la 3.600 de lei, pentru o maşină de 1.200 cmc. Din 2014, RCA s-a triplat. Pentru un cap tractor ajungem să plătim anual 20.000 de lei. Pentru un autocar sau autobuz, RCA este de 18.000 de lei pe an. Sunt cifre absolut aberante, fără nicio justificare economică. Cerem Autorităţii de Supraveghere Financiară să revină asupra acestor cifre“, a declarat Mircea Manolache, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

 

Pe 15 septembrie, pe întregul traseu al şoselei de centură, pe bulevardul Poitiers, până la şoseaua Iaşi – Tomeşti se vor înşira tiruri, camioane de marfă, autobuze, autocare şi microbuze. Acestea vor staţiona pe marginea drumului timp de şase ore. Numărul participanţilor la protest va fi de aproximativ 1.500, cu tot atâtea autovehicule.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments