Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Iaşului pentru perioada 2015-2030 intră în dezbatere publică. Opiniile voastre sunt importante! (VIDEO)

0
233

Primul draft al Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iaşi pentru perioada 2015 – 2030 (SIDU 2015 – 2030), unul dintre cele mai importante documente aferente demersurilor de dezvoltare a Iaşului din utimii ani, a fost lansat în dezbatere publică miercuri, 31 august.

 

Conform calculului bugetelor operaționale ale municipiilor reședință de județ pentru perioada de implementare 2014-2023, Municipiul Iași va putea prioritiza un portofoliu de proiecte în valoare de 293,57 milioane de euro. În acest moment, Primăria are pregătite – în diverse faze, de la documentație completă la intenții – proiecte în valoare de circa 600 milioane de euro.

 

După o perioadă de dezbatere publică, care se va finaliza pe 1 octombrie 2016, varianta finală a SIDU va fi supusă aprobării Consiliilor Locale ale tuturor membrilor Asociației Zona Metropolitană Iaşi.

 

 

Observaţiile, sugestiile şi propunerile tuturor celor interesaţi pot fi transmise până pe 1 octombrie la adresa de e-mail [email protected], la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni sau la centrele de cartier.

 

În acest interval, în perioada 12 – 19 septembrie, vor fi organizate la Primăria Municipiului Iaşi o serie de focus grupuri, de şedinţe de dezbatere a proiectelor pe domenii. Ulterior acestei etape, SIDU va fi depus împreună cu Planul de Mobilitate Urbană de Dezvoltare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est.

 

„În momentul de faţă Strategia a stabilit un concept de dezvoltare bazat pe opt direcţii majore. Au fost strânse toate gândurile exprimate în timpul dezbaterilor publice avute pe parcursul a cinci luni, de la cetăţeni, instituţii, organizaţii neguvernamentale. A fost cea mai mare campanie de consultare publică din România. La finalul acesteia au rezultat 1.355 de proiecte, cu o valoare totală care depăşeşte suma de 4 miliarde de euro, dacă nu luăm în calcul autostrada, şi care punctează toate aspectele vieţii de zi cu zi. Urmează dezbaterea publică, aprobarea în Consiliul Local, celelalte aprobări mergând până la Ministerul Dezvoltării Regionale”, a declarat primarul Mihai Chirica ieri, în cadrul unei conferințe de presă destinate prezentării draftului SIDU.

 

Draftul SIDU 2015 – 2030 poate fi consultat / descărcat pe site-ul Primăriei: http://www.primaria-iasi.ro/…/Draft_integrat_V11compressed.…, dar și pe site-ul Asociației Zona Metropolitană Iași: http://www.zmi.ro/downloads/SIDU_ZMI.pdf

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments