Victor Ponta, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Este acuzat de complicitate la spălare de bani

0
117

Fostul premier Victor Ponta a fost citat la DNA Ploiești, într-un nou dosar în care este acuzat de complicitate la spălare de bani. El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Potrivit procurorilor DNA, Victor Ponta ar fi primit 220.000 de euro de la un om de afaceri, bani necesari pentru a-l aduce pe fostul premier britanic în România. În schimbul acestei sume, omul de afaceri a fost pus pe listele electorale ale unui colegiu din Prahova.

 

Victor Ponta este suspectat de folosirea influenței pe care o avea ca lider politic. Este al doilea dosar în care fostul premier este suspectat de corupție, după Rovinari-Turceni, dosar aflat în faza de judecată. Fapta ar viza o sumă de bani încasată de Victor Ponta în folosul PSD.

 

Victor Ponta ar fi primit, în calitate de președinte al PSD; 220.000 de euro de la Sebastian Ghiță pentru organizarea în România a vizitei unei „personalități politice străine”. Sebastian Ghiță spunea astăzi că ar fi vorba despre premierul britanic Tony Blair.

 

Miza: prin mediatizarea întâlnirilor cu Tony Blair, Victor Ponta ar fi câștigat capital politic înainte de alegerile parlamentare din 2012.

 

În schimbul banilor, Sebastian Ghiță ar fi fost confirmat candidat într-un colegiu eligibil la parlamentare. El a și câștigat, de altfel, un mandat de deputat.

 

`Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formațiunea politică să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de președinte al respectivului partid politic, și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidați. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil”, se arată în ordonanța procurorilor DNA.

 

Pe durata controlului judiciar, Victor Ponta nu are voie să facă declarații în presă privind acest dosar sau în privința procurorilor care îi instrumentează cazul, a celorlalte persoane cercetate în dosar sau a martorilior.

 

„Procurorul mi-a zis că nu am voie să fac declarații. Sigur că îmi susțin nevinovăția, dar n-am voie să fac declarații publice, prin decizia procurorului”, a spus Victor Ponta la ieșirea de la DNA.

 

Fostul premier a mai fost în aprilie la DNA Ploiești, când a fost citat într-unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiță.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments