Oare cât pana mea ne mai iau ăștia de proști?

0
160

Nici nu am început bine săptămâna că hop internetul e invadat de mult stimabilul președinte al CSMS, Florin Prunea. Site-uri de știri sau a publicațiilor de profil ne anunță veștile din Copou. N-am aflat de ce joacă așa de prost echipa de suntem ciuca bătăilor în campionat. Înțeleg că de rezultate e strict vinovat doar Napoli, pe care l-au ”curățat” ca într-o țară bananieră, fugărindu-l prin Copou cu milițienii cu patru clase aduși de Nichita la Poliția Locală. N-am aflat nici cum s-au cheltuit vreo 15 de milioane de euro de când e tovarășul Prunea președinte al clubului. Înțeleg că pentru asta răspunde doar Gheorghe Nichita și doar dacă va fi interesat cineva să afle ce s-a întâmplat cu banii publici dați de primarie. Am aflat totuși ceva: că nu e bani, că situația la club e nașpa și că actuala conducere a primăriei e și mai nașpa că nu vrea să mai plătească jucatorii. Și încă ceva: el, cel mai președinte între președinți, nu răspunde pentru nimic și în general nu poate nimic. Tot nimic cred că și face la club.

După ce m-am informat din mai multe locuri că omulețul chiar a scos pe gură vorbele cu pricina, mi-am făcut o cruce mare și apoi m-am întrebat: oare cât pana mea ne mai iau ăștia de proști? De la politicieni până la funcționari (că până la urma urmei chiar asta este președintele clubului) toți ne sfidează intelingența cu un tupeu nesimțit și ne toarnă tot felul de gogoși de parcă am fi ultimii proști de pe pământ. Ca să fim mai clari: președintele clubului, adică ală care taie și spânzură, vine și ne spune nouă că a trimis niște hârtii pe la primărie să ceară bani și dacă primăria nu dă bani clubul se duce dracului și că nu e vina lui că a făcut tot ce se putea face. Păi, băi nenicule, noi ăștia proștii te plătirăm cu vreo sută și ceva de mii de euro pe an ca să faci pe secretara cu faxul sau ca să manageriezi clubul? Da’ treaba lu’ matale e să trimiți hârtii și să cheltui banii? Păi ceea ce înțeleg că voi v-ați obișnuit să sugeți de la țâța primăriei fără să aveți vreo grijă, răspundere sau implicare, exact ca oricare dintre funcționarii de la ghișeele primăriei care nu fac decât să se gândească la ziua de salar, prime și la concediu. Un fel de asistați social pe multe milioane de euro din banii publici. Niște persoane care așteaptă ca banii să curgă cu găleata fără să dea socoteală pentru ceea ce fac sau nu fac.

Îmi pare rău pentru fenomenul sportiv de această situație, dar mă bucur că s-a ajuns în acest punct că poate scăpăm în felul ăsta de toată clica tupeistă și nesinmțită care căpușează acum clubul. Când sunt bani și o coadă de mătură poate conduce o companie sau un club. În schimb, caracterul și priceperea unor conducători se vede în momente dificile, de criză. Din păcate, Prunea n-a trecut testul și a rămas, în ceea ce mă privește, la statutul de „coadă de mătură”. Așa că, nenicule, ciocu’ mic și mai bine lasă-ne!

Rareș Neamțu

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments