Apel către Donald Trump pentru „iertarea“ lui Julian Assange

0
62

În opinia susţinătorilor lui Assange, cofondatorul WikiLeaks trebuie „onorat ca un erou“ pentru că a dezvăluit „corupţia“ elitei americane.

Aproximativ 5.000 de persoane au semnat petiţia pentru „iertarea“ lui Julian Assange.

„Julian Assange a fost persecutat şi hărţuit chiar de către oamenii pe care a căutat să-i expună pentru minciunile şi înşelăciunile lor faţă de oamenii din întreaga lume“, se arată în petiţia depusă pe site-ul Change.org.

Imediat după confirmarea victoriei lui Donald Trump, militanţi ai excentricului miliardar newyorkez au mulţumit site-ului WikiLeaks pentru dezvăluirile făcute în timpul campaniei electorale din Statele Unite.

În ultimele luni, WikiLeaks a făcut o serie de dezvăluiri despre Hillary Clinton, publicând mai ales e-mailurile echipei sale de campanie.

„Merci, Julian. Nu am fi reuşit fără tine“, a scris un internaut pe Twitter, unde hashtagurile #ThankYouJulian şi #FreeJulian au fost pe larg distribuite.

În schimb, WikiLeaks nu a reacţionat în vreun fel după victoria lui Donald Trump, dar a publicat noi documente despre Hillary Clinton.

Snowden: Protecţia datelor este mai importantă decât alegerea lui Trump

Vorbind în regim de videoconferinţă joi din Rusia, unde s-a refugiat, avertizorul de integritate Edward Snowden a declarat că a urmărit îndeaproape alegerile din SUA.

„Acum, trebuie să începem să ne gândim nu la «cum să ne apărăm împotriva unui preşedinte ca Donald Trump»“, a spus Snowden, adăugând că este mult mai important „cum apărăm drepturile tuturor, peste tot, dincolo de orice jurisdicţii, fără a ţine cont de frontiere“.

Julian Assange este acuzat de justiţia suedeză că ar fi violat o femeie, acuzaţie pe care australianul de 45 de ani o neagă. El susţine că totul este o „făcătură a agenţiilor“ americane, pentru a putea fi arestat şi apoi extrădat în SUA. Justiţia americană îl consideră vinovat pentru că a publicat peste 500.000 de documente despre campaniile din Afganistan şi Irak.

Fost angajat al CIA, care a lucrat pentru Agenţia de securitate naţională a SUA (NSA), Edward Snowden este pus sub urmărire de către autorităţile americane pentru declasificarea de documente secrete şi pentru predarea câtorva zeci de mii de documente guvernamentale unor jurnalişti în iunie 2013, documente ce relevă amploarea programelor de supraveghere ale SUA.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments