Culmea escrocheriei! Ieșean evacuat din casă cu acte false

0
153

@ Un ieșean riscă să ajungă în stradă din cauza unor minciuni sfruntate spuse magistraților în timpul procesului civil, de către Tatiana Goldan, o vecină pusă pe căpătuială @ Aceasta a pretins că este proprietara unui imobil în care locuieăte o familie de ieșeni și a cerut evacuarea acesteia, fără nici un drept @ Instanța a luat de bună reclamația făcută, săvârșind o eroare judiciară inexplicabilă @ Acum, falsa reclamantă riscă pușcăria pentru fals în declarații și uz de fals.

Ieșeanca Tatiana Goldan s-a pricopsit cu o plângere penală pentru  declarații mincinoase date în fața instanței de judecată, în cadrul unui proces de acaparare a unui imobil care nu-i aparținea legal și de drept. Tatiana Goldan are toate șansele să fie trimisă în judecată pentru fals în declarații și uz de fals deoarece a făcut afirmații nefondate și neconforme cu realitatea referitoare la proprietatea unui imobil situat în Iași, pe strada Pacurari 75. Practic, femeia, originară din comuna Ciortești, a achiziționat în oraș două imobile, cel cu pricina fiind amplasat la adresa mai sus-menționată. Numai că, la adresa respectivă, la același număr, figurează de fapt două imobile.

Chiriașii, alungați de vecină

Apartamentul în cauză a fost închiriat pe o anumită perioadă determinată unei familii, respectiv lui Florin SînVasile și soției acestuia, Elena Carmen SînVasile. Profitînd de faptul că a achiziționat imobilul ce figurează scriptic la aceeași adresă, și anume, str. Păcurari 75, Goldan, în calitate de reclamantă, a deschis la Judecătoria Iași, o acțiune de evacuare a familiei SînVasile, motivând că este proprietară de drept pe întregul imobil. Mai mult, neținând cont de faptul că o bună parte din imobilul în cauză aparține legal unei alte persoane, reclamanta a indus în eroare instanța de judecată. Ca urmare a declarațiilor eronate date în fața magistraților, Judecătoria Iași a hotărât în mod abuziv evacuarea celor doi chiriași. Astfel, Florin și Elena SînVasile riscă să ajungă în stradă din cauza aberațiilor reclamantei, și nu în ultimul rând a săvîrșirii de către instanță a unei grave erori judiciare.

”Femeia a venit la mine la ușă, însoțită de un domn, mi-a fluturat niște hârtii și mi-a spus că trebuie să părăsesc apartamentul. Nu a vrut să mă lase să mă uit peste acte. Eu am contract de închiriere legal, avizat de Finanțe”, a declarat Florin SânVasile.

Fals în declarații și despăgubiri morale de 5.000 lei

În prezent, pentru a corecta eroarea judiciară, avocatul proprietarului a înaintat prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași o plângere penală în care solicită demararea urmăririi penale și trimiterea în judecată a Tatianei Goldan, pentru săvîrșirea infracțiunii de fals în declarații. De asemenea, apărătorul îi mai cere reclamantei și despăgubiri morale în valoare de 5.000 de lei.

“Reclamanta a depus în instanță  un contract de vînzare-cumpărare nr. 1189/2004, purtând antetul Consiliului Local al Municipiului Iași, și care a fost modificat în mod grosolan doar în baza unei ștampile aplicată peste antet, fără a mai parcurge din nou circuitul semnăturilor obligatorii până la nivelul primarului Municipiului Iași. Au fost descrise apoi și niște schițe de intabulare aparținând doar proprietății reclamantei. Instanța, necunoscând faptul că la aceeași adresă figurează mai multe imobile, cu mai mulți proprietari, a fost indusă grav în eroare. Mai mult, nu a fost efectuată nici o cercetare la fața locului iar citațiile au fost transmise de instanță, pentru luarea la cunoștință, atît pentru reclamantă cît și pentru pîrîtă, tot la aceeași adresă unde locuiește doamna Tatiana Goldan”, consideră apărătorul.

Proprietarul de drept al imobilului nu a avut habar de proces

„Ca proprietar de drept al imobilului, nu am avut niciodată cunoștință despre acest proces. Consider nelegală hotărîrea de evacuare a chiriașilor. Această decizie este lovită de nulitate și nu poate fi pusă în executare. Solicităm începerea derulării urmăririi penale împotriva Tatianei Goldan , îndreptarea acestei grave erori judiciare și repunerea în termen procedural a apelului civil”, susține avocatul în plîngerea înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Nicu SAMSON

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments